Showing posts from April, 2014Show all
Pertama Kali Nak Ke Semenanjung!

Assala'mualaikum, hai... Harini seawal 7:00 pagi aku dah sampai office. Actually , aku naik kereta dengan adik. Dia cikgu... So , terpaksalah aku ikut time dia. Al-maklumlah... Aku belum ada lesen kereta lagipun. Sampai je office , benda pertama yang akan a…

BACA SETERUSNYA >>
Oh! Makanan

Assalamu'alaikum, hai... Harini ni Khamis, 24 April 2014... Seawal Jam 2:30 pagi aku bangun. Bukan bangun disebabkan Alia nak menyusu, tapi dek kerana tuntutan perut mahu diisi. Entahla... Sekarang ni aku cepat benar rasa lapar. Asyik nak makan je kerjanya. …

BACA SETERUSNYA >>
Mengandungkah Aku?

Assalamu'alaikum, hai... Start keja haritu until now, aku asyik kepenatan. Padahal kerja kat office takdelah banyak sangat. First month aku di office still didatangi "bulan wanita". Haha... But... For this month macam pelik pulak... Hanya berlaku…

BACA SETERUSNYA >>
MEMBUAT WEBSITE MENGGUNAKAN JOOMLA

Assalamu'alaikum, hai... Tugas pertama yang diberikan kepada aku bila mula masuk kerja... Aku diamanahkan untuk membangunkan laman website menggunakan joomla . Fuh! Aku lansung tak tahu mengenai apa itu joomla? Aku sekadar tahu bermain dengan coding html . …

BACA SETERUSNYA >>
RUNNING MAN JUGAK YANG DITUNGGU

Assalamu'alaikum, hai... Adik-adik aku... Perempuan ke. Lelaki ke... Sama saja. Kurang gemar nak keluar rumah melainkan hari bekerja. Bila dah hujung minggu. Confirm! Tv akan bersiaran dari pagi hingga ke petang. Paling dorang tunggu ialah running man, tv2..…

BACA SETERUSNYA >>
DAH BERAPA EPISOD DAH?

Assalamu'alaikum, hai... Sejak dah bekerja ni... Masa untuk aku menonton tv pun kurang. Yelah! Balik kerja pun sampai rumah dah pukul 6 petang. Sampai je... Terus ambik Alia. Lepas puas peluk cium... Penat pun dah kurang. Terus mandikan Alia pulak. Bab memasa…

BACA SETERUSNYA >>
Dulu Lawan, Sekarang Kawan

Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah... Akhirnya ada jugak masa untuk aku update blog. Budak-budak time umur duatigaempat tahun memang ada sedikit kenakalan. Namun... Andai betul didikannya. Insya Allah. Besar nanti takdelah nakal sangat kan. Hehe... …

BACA SETERUSNYA >>
Dedahkan Si Dia Dengan Dunia Belajar

Assalamu'alaikum, hai... Sesibuk mana pun kerja. Masa untuk Alia tetap ada. Right now, masa hubby balik cuti one week before... Hubby belikan Alia alatan menulis. Lengkap satu set. Apalagi... Alia. Dapat one set alatan menulis. Sukalah dia. Mas…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Seminggu yang lepas. Adik perempuan kedua aku dah start cuti bersalin. Due date pun semalam. Semalam mak ikut dorang pegi Betong... Beli tv. Tv kat rumah... Minggu ni buat hal. Nak tak nak... Kena tukar yang baru. Tapi kali ni... Bel…

BACA SETERUSNYA >>