Showing posts from March, 2014Show all
SIBUKLAH SANGAT!!!

Assalamu'alaikum, hai... Lamanya tak updated blog. Huhu... Rindu pulak nak updated. Semenjak masuk kerja... Blog mula aku abaikan... Sedangkan ada beberapa Buffered Earning tengah on going. Nak buat macam mana... Bila ada anak dan bekerja... Sudah semestinya…

BACA SETERUSNYA >>
Semoga Misteri Terungkai Cepat!

Assalamu'alaikum, hai... Dah masuk hari ke-13 MH370 hilang dengan misteri. Pelbagai andaian dan spekulasi dibuat di laman sosial. Namun... Aku tidak mudah untuk mempercayai dan menjadi penyebar kepada itu semua. Tersalah sebar... Fitnah jadinya. Ingatlah... …

BACA SETERUSNYA >>
Kuat Minum Susu, Tapi Kurang Makan

Assalamu'alaikum, hai... Alia dah mula menyukai susu Dumex Dugro perisa asli . Alhamdulillah... Dalam sehari sampai 6 botol susu dia minum. Cuma... Seminggu ni... Dia kurang makan. Menyusu je lebih. Makan pun... Kalau dah 5 kali suapan. Dah tak nak dah…

BACA SETERUSNYA >>
Minum Soya, Anak Putih!

Assalamu'alaikum, hai... Actually... Soya adalah antara minuman kegemaran aku... Dan paling penting... Bila beli, pasti jenama yeo's menjadi pilihan . Masa mengandungkan Alia dulu... Aku suka minum soya selain daripada susu Anmum. Lagi-lagi soyrich ... R…

BACA SETERUSNYA >>
Banana Cheese

Assalamu'alaikum, hai... Sekarang di area Betong tengah famous dengan banana cheese. Pisang goreng bersalut susu dan cheese... Tapi... Tempat lain, aku rasa dah lama famous kot... Ye tak? Nak dijadikan cerita... Semalam balik kerja... Hujan. Apalagi.…

BACA SETERUSNYA >>
Dia Pun Nak

Assalamu'alaikum, hai... Begitulah Alia... Sedang aku dok sibuk iron baju. Alia pulak dok kacau... Mintak pakaikan tudung. Dia... Kalau tengok aku bertudung... Mesti nak jugak bertudung. Nak kena sabarlah layan karenah dia. Haha... Dah siap bertudung..…

BACA SETERUSNYA >>
Pengalaman Menduduki Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29 2014

Assalamu'alaikum, hai... Semalam... Seawal jam 5:40 pagi... Aku, adik dan ayah bertolak dari rumah ke Sarikei. Kali ni... Pusat exam aku lebih dekat jika nak dibandingkan dengan pusat peperiksaan pegawai teknologi maklumat aku sebelum ni. Alhamdulillah..…

BACA SETERUSNYA >>
Tinggalkan Anak Bila Bekerja

Assalamu'alaikum, hai... Kalau aku kaya... Hari... Hari... Hari raya. Haha... Memang raya kalau kaya. Ye tak? Kalau aku kaya... Memang aku tak kerja. Duduk rumah jaga anak. Tapi... Apakan daya... Serba-serbi perlukan duit. Nak tak nak... Dengan izin suami. A…

BACA SETERUSNYA >>
Melapor Diri Masuk Kerja

Assalamu'alaikum, hai... Bila ditolak tambah darab... Masuk hari ni... Dah 2 hari aku tak updated blog. Rindunya nak berkongsi cerita. Alhamdulillah... 3 Mac aku selamat melapor diri di Politeknik Metro, Betong.  Dan... Masuk hari ni... Dah dua hari …

BACA SETERUSNYA >>
Best Kena Rogol?

Assalamu'alaikum, hai... Entah! Manusia di akhir zaman dah kot. Ada ke search best kena rogol. Subhanallah... Kedudukan pertama tau dalam keywords akaun Nuffnang aku minggu ni . Terkejut tengok.  Ya Allah... Ada ke best kena rogol yang dicari. Hairan…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Bahayanya strok haba ... Boleh bawa maut. First time dengar pasal strok haba di berita tv3. Kena hati-hati musim panas ni.  Nampaknya... Kena banyak minum air dan kurangkan aktiviti di luar rumah... Kalau rasa nak pitam, kepala b…

BACA SETERUSNYA >>