Showing posts from December, 2013Show all

Assalamu'alaikum, hai... Sepertimana yang kita sedia maklum... Sekarang ni musim hujan. Nak dijadikan cerita, semalam... Kami bertiga balik Bintulu dah... Jam 9 pagi bertolak dari rumah. Mak bekalkan nasi, ayam masak kurma dan ayam goreng untuk kami bertiga.…

BACA SETERUSNYA >>
Alia Pun Tahu Kegunaan Streptoskop La...

Assalamu'alaikum, hai... Kalau semalam Alia kacau hubby. Nak tahu ceritanya... Jemputlah baca entri SINI . Harini pulak... Adik bongsuku pulak jadi sasaran. Sedang adik bongsuku sibuk berkemas. Isnin ni dah balik sambung kursus MA... Alia pulak dok sibuk…

BACA SETERUSNYA >>
Ingat Semua Benda Boleh Touch Screen Ke?

Assalamu'alaikum, hai... Alia... Bila hubby dah bukak laptop. Confirm! Dia pun nak tumpang sekaki... Lucunya semalam dia siap sentuh dan slide lagi laptop hubby. Ingat laptop Lenovo Ideapad Z400 touch ke boleh swipe kiri dan kanan. Haha... A…

BACA SETERUSNYA >>
Pengalaman Dapat Cheque Nuffnang Dengan Cepat

Assalamu'alaikum, hai... Untuk melakukan sesuatu yang baru. Kebiasaannya, aku lebih suka cari di google dan membuat penilaian. Alhamdulillah... Setelah membuat survey dua tiga hari. Aku cuba untuk cashout nuffnang aku pada 29hb Oktober 2013 dan dapat email d…

BACA SETERUSNYA >>
Carian Mudah Dan Pantas Di Mudah.my

Assalamu'alaikum, hai... Kalau sebelum ni aku pernah share tentang aplikasi email untuk android . Kali ni pulak, aku teringin nak share tentang aplikasi web mudah.my . Dewasa ini, sepertimana yang kita sedia maklum rata-rata info boleh kita cari di hujung j…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Allah Maha Berkuasa... Antara kata yang mampu aku ucapkan bila melihat video kejadian pelik ikan tamban naik ke darat yang disiarkan di buletin tv3. Harap-harap ia bukanlah petanda buruk sepertimana orang ramai ramalkan. Di mana…

BACA SETERUSNYA >>
Aplikasi Yahoo Mail Lagi Mudah

Assalamu'alaikum, hai... Semenjak guna android... Aku lebih suka download aplikasi di play store. Right now, antara aplikasi yang best aku muat turun adalah yahoo mail. Tak payah nak taip yahoo.com dah... Then... Bukak page yahoo... Klik macam-macam directio…

BACA SETERUSNYA >>
Akhirnya Tercapai Juga Hasrat Untuk Memiliki

Assalamu'alaikum, hai... Sejak tengok sorang mom di WHI haritu buat homemade aiskrim batang . Aku terus jadi berkenan tengok. Then... Rasa nak buat jugak untuk Alia. Almaklumla... Sejak first time makan aiskrim haritu. Alia dah reti mintak aiskrim. Bukan ta…

BACA SETERUSNYA >>
Permohonan BR1M 2014 Secara Online

Assalamu'alaikum, hai... Pagi tadi tengok selamat pagi malaysia tv1. Ada hebahan mengenai BR1M 3.0 di mana orang ramai dah boleh isi borang BR1M 2014 secara online bermula pada harini 23 Disember 2013. Sumber syarat permohonan br1m 2014 adalah daripada…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Sebuah rumahtangga yang dibina atas dasar cinta... Seharusnya memiliki kejujuran, kesetiaan dan keikhlasan dan bukannya cemburu membuta tuli ... Yang akhirnya mengundang seribu permasalahan.  Aku tertarik dengan artikel di kosmo …

BACA SETERUSNYA >>
3 BE/CPUV Dalam Sehari

Assalamu'alaikum, hai... Setelah Buffered Earning dari Pusat Pungutan zakat semalam credited. Pihak Nuffnang sekali lagi memberi 3 BE/CPUV sekaligus kepada blog aku . Dan... Ia merupakan campaign yang ke-31, 32 dan 33 untuk tahun ni . Alhamdulillah..…

BACA SETERUSNYA >>
Nyamuk Suka Gigit Budak Kecil Ek?

Assalamu'alaikum, hai... Kampung nan indah diliputi daun nan hijau pasti mengundang nyamuk. Tapi itu bukan penghalang untuk balik kampung kan... Bila balik kampung... Samada di rumah mak aku atau rumah mak mertua. Alia pasti hadapi masalah badan mera…

BACA SETERUSNYA >>
Cekodok Brokoli Pun Sedap

Assalamu'alaikum, hai... Lately... Alia sudah pandai memilih bila makan. Nak tak nak... Aku kena up to date menu makanan untuk dia setiap hari. Kalau tak... Siap! Mulut dia membebel kata takmo. Actually... Alia ada satu kelebihan tau... Lansung tak pelat bil…

BACA SETERUSNYA >>
Demam Malam Tiba-Tiba

Assalamu'alaikum, hai... Dua harini malas betul rasa nak update blog. Sedangkan ada BE/CPUV yang tengah on going. Nak buat macam mana kan... Kalau mood dah kelaut. Lagi... Idea tengah kurang. Tak boleh nak kata apala kan... Isnin...konon nak update b…

BACA SETERUSNYA >>
CempedakNangka?

Assalamu'alaikum, hai... Bila weekend menjelma... Confirm ramai yang tak update blog... Termasuklah aku. Biasalah... Hujung minggu mesti nak spend time dengan family kan... Nak-nak bila bercuti di rumah mak mertua. Kenalah... Minimumkan masa mengadap gajet. Ka…

BACA SETERUSNYA >>
Special Moghul Basmathi

Assalamu'alaikum, hai... Lagi kisah pasal makanan. Kalau tadi aku share tentang sambal belacan buah bambangan . Kali ni pulak tentang beras. Semalam sampai Kuching terus ke Giants beli barang sikit. Nak beli beras lembut sebenarnya. Sekarang ni Alia …

BACA SETERUSNYA >>
Sambal Belacan Buah Embawang

Assalamu'alaikum, hai... Selain sambal ikan bilis   atau sambal belacan buah petai . Aku juga amat menggemari sambal belacan buah embawang . Sumber gambar adalah daripada google image  Right now, Sarawak sedang musim buah. Selain durian, dabai ... …

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Nampak gayanya bila tarikh keputusan PMR 2013 keluar dah diumumkan dalam berita tadi. Sempat jugak aku dengar even tak tengok berita. Alia ha... Dok merengek nak tidur. Yelah! Sepanjang hari atas jalan harini. Tu yang penat tu kot. S…

BACA SETERUSNYA >>
Wordless Wednesday | 5 Tahun 57Kg

Assalamu'alaikum, hai... Sumber gambar daripada Metro 11 Disember 2013.

BACA SETERUSNYA >>
Alia Dan Sepupu Sepapat

Assalamu'alaikum, hai... Amboi! Khusyuk gila makan aiskrim perisa keladi. Alia jumpa aiskrim... Apalagi dok membebel kata sedap. Habis kotor baju... Kata nak suap sendirikan... Haha... Yang ni si Ahmad Faeq Syahmie... Anak ke-2 adik aku. InsyaAL…

BACA SETERUSNYA >>
Happy Crab

Assalamu'alaikum, hai... Semalam before dapat cek nuffnang , pagi tu hubby dah ke pejabat pos. Seawal pagi lagi dah bersiap. Tujuannya hanyalah satu... Iaitu untuk mengirim surat rayuan permohonan pindahnya. Memang tak putus asa... Balik dari pejabat pos…

BACA SETERUSNYA >>
Cek Nuffnang Dah Sampai Ke Rumah

Assalamu'alaikum, hai... Petang tadi... Kemain beria aku ajak hubby ke pejabat pos. Kot-kot cek Nuffnang dah sampai. Tak sangka pulak memang ada. Kebetulan! Alhamdulillah... Rasanya 11 hari kot after dapat email dari bank HSBC . Top-top check dah sam…

BACA SETERUSNYA >>
Pengalaman Kepala Bayi Dalam Kandungan Masih Di Atas

Assalamu'alaikum, hai... Bila malas nak blogwalking, aku akan bukak facebook. Lagipun... Dah lama tak bukak. Then... Terbaca status pasal hospital bersalin di mana sorang ibu mengandung mengajukan soalan... Dan soalannya adalah seperti berikut :- S…

BACA SETERUSNYA >>
BE/CPUV KE-30 DARI NUFFNANG : PUSAT PUNGUTAN ZAKAT

Assalamu'alaikum, hai... Selepas up entri bertajuk ' BE/CPUV THOR 2 GSC PARTNERSHIP ' dan ' Buat Cashout pertama ' ... Lama dah tak update pasal BE. Top-top ada 7 BE aku dapat selepas cashout haritu... Dan ada yang dah credited. Terbar…

BACA SETERUSNYA >>
Episod 1 Menjinak Ombak

Assalamu'alaikum, hai... Semalam kami 1 family menonton slot zehra terbaru di tv3 yang berjudul "Menjinak Ombak". Biasalah weekends plus cuti sekolah. Mesti best duduk ramai-ramai depan tv. Bila dah ramai-ramai depan tv. Confirm! Ada yang em…

BACA SETERUSNYA >>
Memilih Warna Pakaian Mengikut Hari

Assalamu'alaikum, hai... First things, ada ke jenis manusia yang begitu rigit untuk menyesuaikan pakaian mengikut hari ?. First question terlontar di ruang legar fikiranku sebaik sahaja mata terpaku melihat tajuk artikel ' PILIH WARNA PAKAIAN IKUT HARI &…

BACA SETERUSNYA >>
Petua Cekodok Rangup

Assalamu'alaikum, hai... Biasalah... Sudah menjadi kemestian. Bila cuti sekolah. Mesti ramai yang ambik kesempatan bawa anak pegi bercuti mahupun balik kampung. Cakap pasal balik. Kalau dah ramai-ramai balik. Mesti ada agenda makan-makan. Time nilah maca…

BACA SETERUSNYA >>
Tetap Dengan Pendirian Dia

Assalamu'alaikum, hai... Budak sorang ni... Bila dah pegang pensil atau pen. Laju-laju nak kena cari buku atau kertas. Kalau tak... Adalah tu dia baling.  Dah tu... Menulis pulak belah kiri. Sah... Gen aku kuat di situ. Huhu... Bila aku alih pen…

BACA SETERUSNYA >>
Review Keywords Tertinggi Dalam Carian

Assalamu'alaikum, hai... Dah lama rasanya tak review hots keyword yang orang selalu google. Berdasarkan akaun nuffnang aku. Untuk minggu lepas, ramai yang cari resepi mudah untuk sardin tin dan jugak harga oat BG22.  Untuk cara masak sardin tu... …

BACA SETERUSNYA >>
Lepow Moonstone Powerbank

Assalamu'alakum, hai... Apa khabar?... Selepas berkongsi info mengenai gigit kuku IQ rendah . Blog aku sunyi tanpa cerita. Ada idea... Tapi penyakit 'M' menyerang. Lagipun... Bila dah adik-beradik balik semua, tu yang berterusan malas nak update.…

BACA SETERUSNYA >>
Gigit Kuku, IQ Rendah?

Assalamu'alaikum, hai... Selamat pagi... Hari Ahad confirm ramai yang ambik peluang pergi jalan-jalan kan... Tapi, berlainan dengan aku dan Alia. Terpaksa duduk rumah. Hubby ke Kuching ada urusan. Nak tak nak... Sabo jelah. Berikutan kes pagi tadi kisah Alia…

BACA SETERUSNYA >>
Berak Dalam Tidur?

Assalamu'alaikum, hai... Kalau semalam dok bercerita pasal Alia first time makam durian . Kali ni... Lain pulak ceritanya... Ni kisah before subuh tadi... Around jam 3. Alia himpit aku entah seperti orang tak selesa. Biasalah... Aku. Kalau Alia dah himpi…

BACA SETERUSNYA >>