04 April 2013

Petua | Cara bersihkan kerang



Assalamu'alaikum...
Simple thing yang perlu kita buat sebelum masak kerang. Dulu tak tau pun cara bersihkan kerang. Siap gosok guna berus gigi lagi... Cop! Berus gigi baru yang khas untuk gosok kerang ok!. Ekeke... 

Tapi bila dah tau. Kacang jer. 


Tak silap aku... Aku dapat petua ni daripada majalah wanita 2 tahun lepas. Tapi tak ingat keluaran ke berapa. Lama sangat dah! Harap-harap petua ni serba-sedikit membantu pada yang sudi singgah di belog aku. Thanks yer kerana sudi baca entri di belog ini. Kalau ada masa datanglah lagi ^_^.

Sekian. Wassalam...


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih! Kerana sudi memberi komentar di blog Fiza. Komen yang baik-baik aje. #budibahasabudayakita

fizalinolie@gmail.com