Showing posts from April, 2013Show all

Assalamu'alaikum... Flashback story... Again and again. Kenapa sekarang baru nak cerita. Kenapa tak sebelum ni. Seperti pernah aku katakan. First baby membuatkan aku perlukan banyak masa untuk sesuaikan diri. Dan itu antara punca aku biarkan belog aku terbia…

BACA SETERUSNYA >>
Buku untuk Kanak-Kanak 3 Tahun

Assalamu'alaikum... Weekend baru-baru ni... Biasa minggu gaji. Perkara utama akan kami tiga beranak buat adalah shopping. Alhamdulillah... Rezeki Alia bulan ni memang murah. Bukan setakat baju dan kasut hubby belikan... Tapi, buku pun turut hubby belikan. …

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Sekali lagi aku berpeluang untuk update belog . Kali ini cerita aku tentang dalam pantang selepas bersalin dan fokus utamanya adalah minuman terbaik untuk diminum ketika berpantang . Pada aku... Tiada istilah yang terba…

BACA SETERUSNYA >>
Royale Baby Shoes

Assalamu'alaikum... Bila anak mula pandai berjalan , first thing yang akan kita beli adalah kasut atau selipar. Right! Alhamdulillah... Rezeki Alia . Walaupun takde dalam list barang yang hendak dibeli. Tetiba hubby ajak pergi kedai kasut. Belikan Alia…

BACA SETERUSNYA >>
Menariknya Gwiyomi di Kalangan Artis

Assalamu'alaikum... Sumber snapping info adalah daripada www.hmetro.com.my Betapa hebatnya kan seni gerak jari atau gwiyomi . Gwiyomi bermaksud comel. Lagu Gwiyomi pada mulanya berasal dari band K-Pop iaitu kumpulan BtoB (Born To Beat). Tajuk asal l…

BACA SETERUSNYA >>
Super Asia Showcase 2013 di Malaysia

Assalamu'alaikum... Tadi klik iklan di belog kawan pasal iklan Super Asia Showcase in Malaysia 2013 ... Sebab selalu sangat tengok iklan tu muncul di mana-mana belog. Teringin gak nak tahu info mengenainya terutama  tempat di mana Asia showcase 2013 akan dia…

BACA SETERUSNYA >>
Buah Pilihan untuk Kanak-Kanak

Assalamu'alaikum... Hari ni dah Ahad. Esok Isnin ... Cepatnya masa berlalu. Hurmmm... Itulah kenyataan yang harus kita percayai. Begitu jugak dengan perkembangan anak-anak kan... Bila tengok muka Alia. Macam tak percaya jer dah setahun 2 bulan. Sekarang ni..…

BACA SETERUSNYA >>
Jakel?

Assalamu'alaikum... Alia bangun nak menyusu. Lepas menyusu tido balik. Kemain nyenyak lagi Alia tido. Aku pulak, bila dah terjaga... Ambik masa nak tido balik. Hubby pulak lansung tak terbangun. Letihlah tu. Banyak urusan membeli barang sekolah kena dia buat…

BACA SETERUSNYA >>
Waktu Paling Tepat Publish Entry di Blog

Assalamu'alaikum... Entri sekadar pendapat berdasarkan pengamatan dan try and error. Pada aku dan jugak apa yang aku tahu berdasarkan entri-entri popular dengan tip berblogging yang telah dikongsikan blogger otai... Waktu paling sesuai untuk update blog …

BACA SETERUSNYA >>
Kisah Terkini Lahirnya 2 Pasang Bayi Kembar ( 4 Orang )

Assalamu'alaikum... Sementara tunggu Alia bangun... Aku sempat ler blogwalking jiran bloglist aku. Ternampak satu tajuk menarik di www.borakkosong.com pasal wanita inggeris lahirkan 2 pasang bayi kembar . Sumber snapping info adalah daripada www.borakkos…

BACA SETERUSNYA >>
Tak Guna Katil Walaupun Di Hotel

Assalamu'alaikum... Dah siap... Ingat nak keluar shopping . Sekali... Orang dara tok maok tido. Adoi! Nampak gayanya. Terpaksa tunggu dia bangun dulu. Siap bawak bantal dari rumah lagi. Bantal hotel besar sangat Nampak gaya...Hubby terpaksa keluar hot…

BACA SETERUSNYA >>
4 BE/CPUV Campaign Sekaligus

Assalamu'alaikum... Tadi check  Nuffnang . Happynya... Tak sangka dapat lagi 4 CPUV dari  Nuffnang . Tak sangka sangat. Rezeki Alia ^_^. Terima kasih Nuffnang dan rakan-rakan blogger yang sokong belog aku. Sayang korang sangat-sangat. Bye... Nak …

BACA SETERUSNYA >>
Kisah Terkini Anne Ngasri dan Suaminya

Assalamu'alaikum... Tadi baca mstar online. Lama dah tak terjah. Lama ke? padahal baru 2 hari tak jengok ^_^. Terbaca ler kisah terbaru Anne Ngasri.  Alhamdulillah! Dah mengandung 3 bulan dah. Bila tengok wajah Anne. Teringat aku dengan citer-citer yang dia l…

BACA SETERUSNYA >>
Bila Kanak-Kanak Bersenam

Assalamu'alaikum... Before pergi jenjalan. Nak jugak update belog. Kali ni kisah si cinta hati. Nur Qalesya Alia. Budak ni kalau dah bangun tido macam-macam gaya senaman ler konon di buat... Paling aku geli dan takut tengok bila dia lipat kaki sampai ke…

BACA SETERUSNYA >>
Cute Ke?

Assalamu'alaikum... On the way ke Bintulu tadi. Aku dengar radio catFM ... Bercerita pulak penyampai radionya pasal gwiyomi. Almaklum ler isu terbaru time ni. So, aku bergurau dengan hubby. Apa kata ajar Alia gwiyomi nanti upload video kat youtube.  …

BACA SETERUSNYA >>
Samsung Terbaru 2013 | Samsung Galaxy S4 di Pasaran Malaysia esok

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah. Sekali lagi aku berpeluang untuk update belog. Kalau petang tadi aku bercerita mengenai handphone BlackBerry ... Dalam... Entri |  Bahayanya Tonton Video Lucah menggunakan handphone BlackBerry Dan entri kali ini jug…

BACA SETERUSNYA >>
Awas! Jangan Tonton dan Download Sembarangan

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah! Sampai jugak ke bandar Bintulu.  Alia tengah tido. En. Hubby pulak keluar ada urusan belian barang sekolah. Malam kot baru kami bertiga cadang nak keluar. Lagipun, Ahad baru balik sekolah semula. So, aku dan Alia ambik kesempa…

BACA SETERUSNYA >>

Assala'mualaikum... Flasback again! Kali ni berkaitan rambut aku gugur selepas bersalin . Berlaku setahun sebulan yang lepas. Pada mulanya, aku tak kisah sangat pun... Kerana beranggapan mungkin disebabkan jarang bersyampu dalam berpantang, masa mandi kot …

BACA SETERUSNYA >>
Gwiyomi Pencetus Fenomena Terkini

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Semalam. Aku sempat ler draf entri untuk update belog. Sempat search lagi step tarian gwiyomi Pencetus fenomena terkini di Malaysia. Malah... Melambak video gwiyomi kat youtube tau. Kenapa aku carik cara menari gwiyomi…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Atas kesempatan yang aku ada untuk sekali lagi update belog. Kalau tadi, aku berkongsi cerita mengenai Artikel |  Kacang Rebus RM1,000 Laku Semalam. Kali ni pulak, aku nak berkongsi info bagaimana aku mendapat BE/CPUV …

BACA SETERUSNYA >>
Durian Runtuh Musim Pilihan Raya

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Sempat gak aku nak update belog. Tadi aku terjah Kosmo Online . Biasa arr, before dapat yang hardcopy. Online duluan aku terjah. Huhu... Sana-sini cerita pasal isu panas PRU-13 . Ada yang meninggal kena serangan jantu…

BACA SETERUSNYA >>
Tak Pernah Tukar Syampu

Assalamu'alaikum... Entri kali ini bukan aku nak bercerita pasal syampu yang Alia pakai . Tapi... Entri kali ini tentang aku sendiri. Asyik citer pasal Alia jer kan... Mana pulak citer si emaknya. Ketahuilah... Aku jenis sorang yang setia ( Angkat bakul se…

BACA SETERUSNYA >>
Bila Anak Mula Belajar Nak Menulis

Assalamu'alaikum... Pada usia begini... Alia mula belajar nak pegang pensil malah tahu kegunaannya . Mungkin kerana pemerhatian... Selalu tengok aku atau ayahnya menulis ^_^. Tapi satu jelah. Kanak-kanak Seusia Alia perlukan pemerhatian lebih. Terutama…

BACA SETERUSNYA >>
Kolagen Dalam Buah Kiwi?

Assalamu'alaikum... Sapa nak sihat dan cantik mesti makan buah banyak . Tu... Bukan aku yang kata. Tapi nurse yang kata... Time bawak Alia checkup umur setahun. Nurse sarankan bagi Alia makan buah-buahan. Haha... Macam ler kita tak tau ek! Bercakap pasal …

BACA SETERUSNYA >>
Wordless Wednesday | Tak berminat nak makan. Tak tahu kenapa!

Assalamu'alaikum...

BACA SETERUSNYA >>
Cara Betul Bancuh Susu

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Di atas peluang dan ruang yang diberikan untuk aku terus berkongsi cerita di alam maya. Kali ini. Aku nak share tentang bagaimana nak bancuh susu dengan betul Alah! Senang je tu. Bancuh susu or whatever jenis minuma…

BACA SETERUSNYA >>
Anak Sapa La Nie?

Assalamu'alaikum... Hehe... Gambar Alia . Dah reti nak pakai cermin mata dah. Hari tu ayah dia yang belikan. Lupa dah berapa harganya. Tapi... Seriously, murah je bah re'ganya (  makna atau sebutan harga dalam Bahasa Sarawak ). Bawah 20. Ambik kau! C…

BACA SETERUSNYA >>
Susu Pilihan Ketika Mengandung

Assalamu'alaikum... Flasback Again! Last year... Aku jarang update pasal mengandung mahupun pasal Alia . Al-maklumlah. First baby... So, tumpuan sepenuhnya diberikan kepada Alia dan suami. Dunia belog aku lupakan buat sementara... Lagi-lagi masa tu digunak…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Semalam layan bintang mencari bintang . First persembahan daripada group xoxo dan sifu mereka En. Harun salim Bacik . Mereka bawak persembahan ala-ala kiyomi gitu... Tu yang tak tahan tu. Walaupun kecomelan mereka tak terserlah . Hehe.…

BACA SETERUSNYA >>
Tanda-tanda Bayi ingin tidur

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Menyempat jugak aku taip entri. Lepas subuh en. Hussien tido balik. Alia lagilah sedang lena dibuai mimpi. Lagi-lagi kat luar hujan. Memang best tidur. Bercakap pasal tidur. Entri aku kali ni pun berkaitan dengan tidur …

BACA SETERUSNYA >>
Nyaman Sik Alia?

Assalamu'alaikum... Pagi tadi ... Kami 3 beranak pergi pasar Sungai Asap. Hajat di hati nak carik sayur... Pakcik Jerman 3 hari dah tak jual sayur. Dapatlah sayur kucai, kacang dan bayam. Alhamdulillah! Kemudian... Singgah pulak kedai aunty. Kedai selalu kami…

BACA SETERUSNYA >>
Tonton MasterChef Selebriti Musim 2

Assalamu'alaikum... Alia dan ayah dah tido. So, peluang aku untuk update belog. Hurmmm... Malam ni seperti dalam perancangan dan saat-saat yang ditunggu. Aku dan en. Hussien menonton ler rancangan  MasterChef Selebriti Musim ke-2 Sumber gambar adalah dar…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Berkesempatan jugak aku tengok peringkat akhir program dai tv3 . Pesaingan sengit tu antara Azam, Adibah dan Hadari. Semua teka-teki dahpun terjawab dan akhirnya Adibah dinobatkan sebagai pendakwah milenia pertama . Tak…

BACA SETERUSNYA >>
Terbaru PD233 Untuk Telefon Pintar atau Tablet

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Entri ke-5 dari aku untuk hari ni. Entri yang ditaip sambil menonton cerita Hindi Pardes . Alia tengah tido. So, peluang aku untuk update belog. Citer aku kali ni berkaitan dengan teknologi terkini iaitu pencetak mini…

BACA SETERUSNYA >>
Duduk Rumah Jer!

Assalamu'alaikum... Hari ni penamaan calon . Malas nak kuar rumah. Mesti sesak. Cukup ler dengan menunaikan kewajipan mengundi. Layan tv je untuk ketahui berita terkini mengenai penamaan calon . Apalagi... Lepas breakfast, hubby dan aku terpacak depan tv…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Tarikh 20 April 2013 telah ditetapkan bagi proses penamaan calon bagi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13). Kesemua 222 pusat penamaan calon di seluruh negara akan dibuka pada pukul 9.00 pagi selama sejam sebelum ditutup pada …

BACA SETERUSNYA >>
Menariknya Jiroemon Kimura Individu Tertua di Dunia Terbaru

Assalamu'alaikum... Disebabkan mata still tak mengantuk. Aku try ler baca online news, kot-kot ada  berita terkini untuk 20 April 2013 . Sana-sini isu panas pasal politik. Yang bestnya pulak ada yang dah letak table untuk senaraikan keputusan rasmi PRU-13.  …

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Baru-baru ni aku terbaca satu artikel di Majalah Rapi keluaran April bertajuk "Miliki Mata Cantik Dengan 4 Cara" ... Yang aku kira bagus untuk dipraktikkan kerana... Mahu cantik tanpa perlu berbelanja mahal cuba diterapkan. I lik…

BACA SETERUSNYA >>
CPUV/BE Pertama daripada Nuffnang

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah! Rezeki Alia... Sementara tunggu slot Zehra sebenarnya aku isteri dia episod 4 . Tetiba rasa nak check akaun nuffnang  aku. Lama dah tak check. Wowww... Biar betul ada BE/CPUV campaign project breeze pop pop melekat di be…

BACA SETERUSNYA >>
Isu Terkini | Tan Sri Aisyah Ghani Meninggal Dunia

Assalamu'alaikum.... Salam Takziah buat keluarga AllahyarhamTan Sri Aisyah Ghani. Al-fatihah.... Berita terkini yang aku baru terbaca daripada newsabnxcess.com/bm

BACA SETERUSNYA >>
Syarat Kelayakan Memiliki Rumah Mampu Milik Bagi Penjawat Awam

Assalamu'alaikum... Banyaknya program 1 Malaysia dilancarkan sekarang ni. Yang terbaru P rogram Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia (PPA1M) di Putrajaya. Nampak macam menarik. Kalau ikut artikel yang aku baca di Harian Metro, berikut adalah syarat kelayakan un…

BACA SETERUSNYA >>
Ikan Sardin Ayam Brand Pun Sedap!

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Di atas peluang dan ruang yang aku cipta sendiri.... Untuk terus berkongsi cerita. Belog aku dah macam diari dah aku rasa. Apa jer aktiviti semua nak share kat belog. Nak buat macam mana. Itu yang aku minat. Sebenarnya…

BACA SETERUSNYA >>
Setahun 2 Bulan Dah

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Syukur pada Allah. Semalam genaplah usia Alia setahun 2 bulan . Alia membesar dengan sihat. Alhamdulillah!. Sekarang ni Alia try nak pegang sudu dan pinggan. Tiap kali nak makan. Mesti akan kacau aku yang dok suap mak…

BACA SETERUSNYA >>
Tinggalkan Anak dalam Kereta?

Assalamu'alaikum... Tinggalkan anak dalam kereta? perkara biasa yang masyarakat kita lakukan. Terutama melibatkan urusan yang tak lama. Alah! Kejap jer. 5 minit pun tak sampai. Tapi... Kalau sesuatu perkara tu nak jadik ... Dalam masa satu minit pun boleh. C…

BACA SETERUSNYA >>
Koleksi Widget Related Post Bergambar yang Menarik

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Di ruang maya ciptaanku ini. Sekali lagi aku ingin berkongsi cerita. Secara umumnya, Cerita kali ini lebih berkisar tentang menghiasi blog . Dan secara spesifiknya lebih berkaitan dengan 3 jenis related post yang awesome …

BACA SETERUSNYA >>
Terbaru | Kisah Ibu Mengandung Bunuh Diri

Assalamu'alaikum... Kalau semalam... Kita disajikan dengan kisah kematian adik Amar Farhan di Banting ... Ikuti kisahnya dalam entri aku sebelum ni | Budak maut dek kerana letupan sampah . Kali ni pulak mengenai kisah tragis kematian seorang ibu yang meng…

BACA SETERUSNYA >>
Apam Seri Muka Tak Banyak Bahan

Assalamu'alaikum... Haha... Tengok tajuk. Sah cokot ! (maksud berkira dalam bahasa Sarawak ). Sudah semestinya bagi aku yang kurang mahir dalam bab memasak. Resepi tak banyak bahan menjadi pilihan utama aku. Confirm!.Why? Mun sik menjadi pun... Taklah membazir…

BACA SETERUSNYA >>
Terkini | Semakan Kemasukan ke Tingkatan 6 2013/2014

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah!... Pagi tadi aku check Laman web kementerian pelajaran Malaysia , kot-kot ada berita terkini. Rupanya ada satu pemberitahuan terkini mengenai semakan status tawaran kemasukan ke Tingkatan 6 2013/2014  yang mana boleh …

BACA SETERUSNYA >>
Alia dan Munchy's Crackers

Assalamu'alaikum... Hurmmm... Baca akhbar pagi ni. Macam-macam isu panas terbaru menjelang PRU-13 . Sana-sini pasal politik. Tapi entri aku kali ini bukanlah nak mengulas pasal isu panas terkini PRU-13. Tapi... Sekali lagi cerita tentang cinta hati. Kal…

BACA SETERUSNYA >>
Wordless Wednesday | Wajib ada!

Assalamu'alaikum...

BACA SETERUSNYA >>
Tawaran Terkini Daripada Hotlink

Assalamu'alaikum... Bestnya pengguna Maxis , sampai RM1 jer... Promosi ditawarkan Hotlink.  Dulu aku pengguna Maxis dan Celcom . Biasa time study dulu. Sampai 2 number. Aku percaya ramai budak universiti gitu. Betul tak? Tapi sekarang aku guna satu nombor…

BACA SETERUSNYA >>