Showing posts from February, 2013Show all
~Wah! Pengikut twitter dah melebihi 1 juta...

Assalamu'alaikum... Begitulah adat orang popular mesti ramai peminatkan... Tengok sajalah 3 artis terkenal Malaysia iaitu Lisa Surihani, Zizan Razak dan Aaron Aziz...  Dah melebihi sejuta pengikut twitter mereka.  Sumber gambar adalah daripada Mstar Online…

BACA SETERUSNYA >>
Alhamdulillah! Tertunai jugak hajat aku...

Assalamu'alaikum... Tertunai gak hajat aku nak buat sambal belacan ikan bilis dengan nasi lemak. En. Hussien siap bawak bekal lagi. Alhamdulillah!

BACA SETERUSNYA >>
~ Wah! Mahal jugak harga tubuh aku?

Assalamu'alaikum... Begitulah reaksi pertama aku bila terbaca satu artikel bertajuk " Harga organ di pasaran gelap " dalam majalah iSIHAT keluaran Disember 2011. Masa mengemas bilik bacaan En. Hussien aku tertengok tajuk kat cover.  Tertarik... Terus …

BACA SETERUSNYA >>
~ Buku yang ke-11?

Assalamu'alaikum... Entri ke-3 untuk hari ni. Alhamdulillah! Sekali lagi En. Hussien belikan satu lagi buku buat Alia. Aladdin and the lamp. Murah jer... RM9.90 jer.  11 ekor kucing terdapat dalam buku ni... Alia suka cari! Kenapa beli buku? dan Kenapa …

BACA SETERUSNYA >>
Wordless Wednesday | Pasti si dia suka ♥

Assalamu'alaikum...

BACA SETERUSNYA >>
Sungguh kejam!

Assalamu'alaikum... Seperti biasa perkara pertama akan aku lakukan... Baca berita. Hurmmm... Tak habis-habis dengan kes pembunuhanlah sekarang ni. Bunuh manusia macam bunuh anak ayam. Takut aku haishh dengan manusia sekarang ni... Macam takde hati dan perasaan.…

BACA SETERUSNYA >>
:: Patah tumbuh, Hilang berganti ::

Assalamu'alaikum... Akhirnya... Segala kontroversi yang melanda artis ini berakhir dan setelah lama keseorangan akhirnya dia menemui pilihan hati. Bak kata orang tua-tua " Patah tumbuh, hilang berganti "... Sumber info adalah daripada Harian Metr…

BACA SETERUSNYA >>
~ Mengurut agar kandungan SIHAT dan BIJAK, membawa padah!

Assalamu'alaikum... Entri kedua untuk hari ni. Entri yang hadir pabila hati diselubungi ketakutan. Tapi rasa nak gelak pun ada jugak. Kenapa? Mesti ada yang dah baca artikel " Miang penjual karipap"  di Harian metro kan. Macam-macamlah manusia sek…

BACA SETERUSNYA >>
~ Gempar! Kembar seekor buaya?

Assalamu'alaikum... Selamat kembali bertugas semua. Alhamdulillah! atas kesempatan yang diberikan oleh Allah untuk terus kita bernafas di bumi Allah ini. Semuanya kerana kekuasaan Allah... Kun fa ya kun... Jadi maka jadilah. Begitu jugalah yang berlaku ke atas …

BACA SETERUSNYA >>
Amboi! Pandai berdengus pulak dah~

Assalamu'alaikum dan salam sejahtera... Alhamdulillah! Alia tengah seronok bermain dengan ayahnya... Jadi, ada masa untuk aku updated blog dan blogwalking... InsyaAllah! Hurmmm... Entri kali ni... Buat sekian kalinya, aku ingin berkongsi cerita lagi tentan…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Mata aku tak ngantuk lagi.... Merajuk kot. Disebabkan tak ngantuk, tetiba rasa nak bercerita di blog. Lagipun... Aku tengah search permainan dan video yang boleh meransang otak bayi... Tapi tetiba pulak aku tertengok info terkini tentang …

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Dulu punya citer la... Masa masih bergelar anak dara . Paling aku tak suka masa nak masak sayur keladi. Lagi-lagi tak tau dan berlagak pandai... Ingat cara masaknya sama macam sayur lain, potong... Tumis dan masak . Oh! Tidak... So,... Aku…

BACA SETERUSNYA >>
~ Ajar! Tapi tak paksa?

Assalamualaikum... Kali ini aku sekali lagi ingin berkongsi cerita tentang Alia. Perkongsian ini bukanlah untuk menunjuk atau riak ... Jauh sekali. Sekadar catatan , hadiah buat Alia bila besar nanti... Untuk dibaca bila ada kelapangan (*** kalau blog ni tak kena d…

BACA SETERUSNYA >>
~ Tidur Terlentang!

Assalamu'alaikum... Hurmmm... Mentang-mentang malam nak menjelma. Entri aku kali ni pun pasal malam... Memang sinonim malam dan tidur. Waktu yang sememangnya untuk merehatkan badan setelah seharian sibuk right! . Bercakap pasal tidur. Mesti kita dok fikir pasal…

BACA SETERUSNYA >>
~ Curang punya pasal...

Assalamu'alaikum... Nampaknya entri kali ini aku ingin berkongsi cerita kisah berkaitan kecurangan . Tapi bukan aku atau En. Hussien yer. Nauzubillah! Tapi berkaitan lumrah kehidupan manusia trend masa kini. Semalam...  Aku ada terbaca kisah suami curang…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamualaikum... Entri kali ni... Aku ingin berkongsi pendapat mengenai kisah baru yang heboh diperkatakan di media massa elektronik mahupun bercetak... Iaitu kes amah menghempas dan melambung bayi berusia 4 bulan . Bila tengok video tu... Memang tak berhati peru…

BACA SETERUSNYA >>
~ MMR di Sungai Koyan, Belaga...

Assalamu'alaikum... Semalam...  usia Alia genap setahun . Seperti biasa Alia gak ada  temujanji checkup di Klinik Kerajaan Sungai Koyan. Malam sebelum tu... En. Hussien merangkap ayah Alia ( *** Saja jer kan nak bagitau nama suami ) cadangkan yang kami aka…

BACA SETERUSNYA >>
Selamat Harijadi Sayang?

Assalamu'alaikum... First entry for today... Entri istimewa dari seorang ibu... Hehe. Hari ni genaplah Alia setahun. Selamat hari jadi sayang. Semoga Alia menjadi anak yang sentiasa membahagiakan hati mak dan ayah. "SELAMAT HARIJADI NUR QALE…

BACA SETERUSNYA >>
~ Betapa khusyuknya dia...

Assalamualaikum... Ahad berlalu... Isnin menjelma. Sebelum Isnin menjelma, aku ingin kongsikan satu entri lagi tentang anak daraku... Nur Qalesya Alia. Apakah aktiviti dia yang menbuatkan aku tertarik untuk berkongsi cerita. Gambar ni aku ambik masa Alia te…

BACA SETERUSNYA >>
~ Aduh! Tercekik... Apa aku nak buat?

Assalamu'alaikum... Anak adalah sumber ilhamku... Namun... Masih banyak perkara yang perlu aku cari dan timba lebih-lebih lagi soal keibubapaan. Ingat senang ke nak jadi seorang ibu?... Sebab susah ler bayi dibuang dalam sungai... Sebab susah ler bayi dibiar…

BACA SETERUSNYA >>
~ Siapakah patut dipersalahkan?

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah! Untuk hari ni berkesempatan gak untuk aku updated  blog walaupun banyak kerja yang nak kena selesaikan. Nak buat macam mana... Benda yang kita minat. Sesibuk mana pun pasti akan dilakukan gak. Betul tak? Aku percaya... Sem…

BACA SETERUSNYA >>
Berebut handphone dengan anak ¿?

Assalamu'alaikum ♥, First sekali Thanks to my hubby... Walaupun dah sebulan lebih dah aku dapat dan tidak seperti apa yang pernah aku ceritakan di entri kelebihan Ipad Mini . Tapi tak pa haihh... Pada mulanya hubby memang nak belikan ipad tapi aku tolak ker…

BACA SETERUSNYA >>
~ Burger oh Burger

Assalamu'alakum ♥, Entri kali ni aku ingin berkongsi cerita mengenai makanan kesukaan ramai iaitu burger. Bila makan burger... Aku selalu terfikir " dari mana datangnya burger haa... Dan siapa yang telah memperkenalkannya?"...  Baru-baru…

BACA SETERUSNYA >>
Wordless Wednesday | Right now... Fesyen atau nawaitu?

Assalamu'alaikum ♥,

BACA SETERUSNYA >>
Pulak dah... Reti naik tapi tak reti nak turun ~

Assalamualaikum ♥, Alahai! Macam-macam peel la budak kecik ni... Pandai naik... Tapi tak reti nak turun kerusi. Pastu pulak selamba jer duduk kat atas kerusi... Tonton tv sambil pegang remote. Macam tau remote tu untuk apa... Tengah tengok kartun kesukaa…

BACA SETERUSNYA >>
Cantik perut mak boyot!!!

Assalamu'alaikum ♥, First entry for today ... Kali ni aku ingin berkongsi cerita mengenai kehamilan dan keterujaan. Kalau aku dulu... Bila disahkan hamil, aku tak tau bagaimana nak tunjukkan keterujaan dan kegembiraan aku ke atas berita gembira yang aku teri…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum ♥, Pejam pelik pejam pelik esok dah Isnin. Seperti biasa hari Isnin mesti ada rancangan tv yang menjadi kegilaan ramai... Tu pun kalau citernya best la kan. Before ni... Tv3 dihiasi dengan slot akasia setia hingga hujung nyawa ... Kali ni, pe…

BACA SETERUSNYA >>
Anganku musnah dek kerana hujan ~

Assalamu'alaikum ♥,  Alhamdulillah... Alia dah tido, bolehla aku updated blog dengan cerita baru walaupun mungkin banyak merapu meraban. Hehe...  Rancang nak menonton tv malam ni... Serius! Lama sungguh dah aku tak banyak masa untuk menonton tv. Kal…

BACA SETERUSNYA >>
Every weekand... Mesti ada ~

Assalamualaikum ♥, Pertama sekali... Selamat bercuti buat semua. Mesti banyak benda nak buatkan masa cuti macam ni. Lain pulak aku... Kami bertiga tak balik cuti ni. Ayah Alia banyak benda nak kena buat di Pusat Sumber Sekolah. Nampak gayanya... Dok umah jelah mela…

BACA SETERUSNYA >>
 ~ Haishh! Dia tak suka dah...

Assalamualaikum ♥, Alhamdulillah... Sekali lagi aku berpeluang untuk updated  blogku dengan cerita yang baru... Dan lagi entri pasal Alia. Entri ke berapa entah aku pun tak tau... Bila perangai semakin mengada-ngada dan sombong bila dah ada gigi... Dia tak suka d…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamualaikum ♥, Alhamdulillah... Berkesempatan gak untuk aku updated blog. Sekarang updated  blog macam menjadi satu kewajipan bagi aku... Wujud satu keseronokan bagiku apabila menulis di blog. Entahla... Ketagih menaip entri menjadi-jadi walaupun entri entah ap…

BACA SETERUSNYA >>
Mamam... Roti potong satu!

Assalamualaikum ♥, Ma... Mamam... Itulah words yang sering keluar dari mulut Alia, setiap kali nak menyusu atau lapar nak makan... Terutamanya tiba waktu makan dan minum. Dari awal lagi aku dah didik dia makan dan minum secara konsisten. Mean , ada masa untuk makan…

BACA SETERUSNYA >>
~ Alhamdulillah! Guna kunyit pun ok apa...

Assalamualaikum ♥, Entri ke-2 daripada aku untuk hari ni... Alhamdulillah! Banyak pulak idea aku untuk bercerita kali ni (~_●).  Baiklah... Cakap pepanjang pun tak guna kan... Baik direct to the point . So , entri kali ni aku ingin berkongsi info iaitu cara te…

BACA SETERUSNYA >>
:: Mata dah ngantuk, tapi still nak main ::

Assalamualaikum ♥, Malam yang dingin membuatkan aku tetiba nak updated blogku... Tambahan melihat telatah cenonet ni yang tak reti penat membuatkan aku teringin untuk menaip sepatah dua kata sebagai bekalan cerita buat Alia.  Semoga cerita ini menjadi bahan ba…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamualaikum ♥, Alhamdulillah... Everyday pasti ada entri yang akan aku kongsikan walaupun mungkin entrinya tak sehebat manapun...  Tapi... Aku bersyukur, dengan adanya blog aku dapat berkongsi pendapat, pengalaman dan ilmu walaupun sedikit tapi aku puas be…

BACA SETERUSNYA >>
~ Lunch hour yang simple giler (^_●)

Assalamualaikum ♥ , Tengok tajuk pun dah tahu... Entri yang aku nak kongsikan kali ini berputar mengenai makanan. Memang pun simple giler lauk suami isteri kami kali ni... 2 jenis jer. Dasar pemalas kan... Sayur kobis dan ayam goreng jer. Tapi aku capture …

BACA SETERUSNYA >>
~ Hey! Boleh ke guna bedak talkum?

Assalamualaikum ♥ , Alhamdulillah! Syukur pada Yang Esa kerana telah memberi peluang dan ruang untuk aku terus berkongsi cerita di alam maya. Sejak ada Alia... Banyak perkara baru yang wajib aku pelajari. Terutamanya tentang penjagaan bayi. Bercakap pasal penj…

BACA SETERUSNYA >>