Showing posts from January, 2013Show all

Hola ♥ , Pertama sekali sebagai pembuka bicara... Fiza ingin mengucapkan tahniah buat  Farah  . Farah merupakan salah seorang blogger yang rajin terjah blog Fiza. Tak sangka, Farah akhirnya disahkan hamil.... Setelah 4 tahun 9 bulan menunggu.  Siapa sangka kan.…

BACA SETERUSNYA >>
Taking a bath... Before going to bed ~

Hola ♥ , Hari ni dah Khamis... Esok Jumaat. Cepatnya masa berlalu kan...  Entri kali ni bukan aku nak bercerita pasal mandi bagai dan bukan dalam bahasa english. Tajuk jer lebih. Aku bukan terror pun bab-bab cakap omputih. Hahaha... Taking a bath... Bef…

BACA SETERUSNYA >>

Hola ♥ , Setia hingga hujung nyawa?... Satu janji apabila wujud dasar cinta di hati pada pasangan bercinta mahupun suami isteri. Namun,sejauh mana janji itu dikotakan... Wallahualam. Kita tak tahu apa yang bakal berlaku di kemudian hari. Tetapi... Andai kita mener…

BACA SETERUSNYA >>
~ Oh! Tidakkkkk...

Hola ♥ , Sumber info adalah daripada majalah iSIHAT.

BACA SETERUSNYA >>

Hola ♥ , Syukur pada Allah kerana telah memberi peluang dan ruang untuk aku terus berkongsi cerita di sini. Kalau entri semalam. Aku dok sibuk bercerita tentang  Cucur pusuk tu apa?  . Macam pelik jer bunyinya kan... Tapi entri kali ni berkaitan dengan anak pa…

BACA SETERUSNYA >>
Cucur pusuk tu apa? Macam pelik jer bunyinya, hehehe...

Hola ♥ , Alhamdulillah... Kami bertiga selamat sampai di rumah setelah dua hari berkampung di bandar Bintulu. Seperti yang pernah aku ceritakan dalam entri : Alamak! Dia tak takutlah... Sungguh memenatkan nak-nak dengan gelagat Alia yang tak nak duduk dalam…

BACA SETERUSNYA >>
Alamak! Dia tak takutlah...

Hola ♥ , Hari ni hari cuti bersempena dengan Sambutan Maulidur Rasul.  Pada kesempatan ini Fiza seisi keluarga ingin mengucapkan Selamat menyambut Maulidur Rasul. 4 hari cuti mesti banyak rancangan nak buatkan. Aku, encik suami dan Alia... InsyaAllah, esok kam…

BACA SETERUSNYA >>
Hey! Penting ke UJIAN APGAR?

Hola ♥ , Kejap nyer masa berlalu kan... Hari ni dah 22hb dan hari Khamis dah start cuti :) Pada blogger yang bekerja, selamat kembali bertugas. Pada yang duduk kat umah, selamat menguruskan kerja-kerja di rumah... Baiklah... Melihat kepada tajuk entri. Pa…

BACA SETERUSNYA >>
Info dari Nuffnang | Keywords Paling popular dalam carian

Hola ♥ , Masa Alia tidurlah... Peluang keemasan aku untuk update blog.  Kalau dia bangun takde maknanya aku nak update blog... Tengok jer hp kat tangan aku, siap! hp tu pasti diambil budak cinonet entah tahu ke tidak siapa punya. Main redah jer...  Kalau dah 7…

BACA SETERUSNYA >>
Sesuai ke buku ni untuk baby?

Hola ♥ , Boleh ke bayi membaca? Secara logiknya bayi belum reti nak membaca. Tapi tak salahkan kita dedahkan bayi kita dengan buku. Just take 5 ... Sekadar mencuri perhatian dia. Ni antara koleksi buku yang Alia ada... Buku ni aku beli di popular b…

BACA SETERUSNYA >>
「 Nur Qalesya Alia dah 11 bulan dah ke? 」

Hola ♥ , Nur Qalesya Alia yang bermaksud cahaya yang tinggi. Satu anugerah agung dari Allah buat aku dan suami setelah setahun usia perkahwinan kami. Alhamdulillah... Mak doakan moga ketinggian akhlak dan kebijaksanaanmu terserlah. Semoga Alia menjadi anak y…

BACA SETERUSNYA >>
Kisah Pelik | Buah Tembikai terkecil di dunia

Hola ♥ , Dalam entri sebelum ni Fiza pernah kongsikan ‡  Buah seperti buah Rambutan, tapi bukan buah Rambutan ‡. Kali ni pulak Fiza nak kongsikan 1 lagi kisah pelik hasil pembacaan Fiza daripada sebuah majalah infiniti berkaitan dengan buah tembikai... Iaitu Te…

BACA SETERUSNYA >>
Nak kata buah Rambutan tak jugak... Tapi macam buah Rambutan.

Hola ♥ , Right now, Fiza berada di Belaga, Bintulu. Bila berada di tempat orang, sudah pasti banyak benda baru yang mencuri perhatian kita. Betul tak? Baru-baru ni, ayah Alia belikan buah. Buahnya macam buah rambutan. Tapi bukan buah rambutan. Penah tengo…

BACA SETERUSNYA >>
Cara terbaik untuk sendawakan bayi?

Hola ♥ , Pada aku yang baru bergelar ibu, mensendawakan bayi bukanlah suatu perkara yang mudah walaupun mungkin nampak senang. Ia patut dipelajari melalui ibu sendiri misalnya. Bahkan ilmu daripada buku pun patut kita cuba. Macam aku, ibu banyak memberi tunjuk…

BACA SETERUSNYA >>
Terlalu rindu dalam Bahasa Sarawak?

Hola ♥ ,

BACA SETERUSNYA >>
Tip kehamilan kembar

Hola ® , Nota Kaki : Sumber info adalah daripada majalah Pa&Ma.

BACA SETERUSNYA >>

Hola ® , 'Sarang' pil gugur... Satu tajuk berita yang menarik minat Fiza untuk membacanya. Tak sangka ye ada gak forum untuk dijadikan tempat untuk menjual pil gugurkan janin. Pada Fiza banyak keburukan daripada kebaikan andainya perkara ini bertapak di int…

BACA SETERUSNYA >>
Tip mengatasi kawalan kencing?

Hola ® , Bila bercakap pasal kencing... Macam-macam ragam pasal kencing yang terpaksa manusia hadapi. Ada kencing berdarah lah, air kencing kotor lah, air kencing tersumbat lah. Pendek kata, ada macam-macam jenis penyakit berkaitan dengan kencing. Malah... T…

BACA SETERUSNYA >>
Eh! ada makna ke entri yang ke-400? ®

Hola ♥ , Pertama sekali, selamat tahun baru Fiza ucapkan. Rasanya masih tak terlambat lagikan... Selamat tinggal tahun 2012 dan selamat datang buat tahun 2013. Entri pertama dari Fiza untuk tahun 2013 dan merupakan entri yang ke-400 untuk blog Fiza. Tak san…

BACA SETERUSNYA >>