Showing posts from December, 2012Show all
10 bulan... Letih gak dibuatnya!

Hola ♥, Semenjak dah menjangkau 10 bulan ni... Ya Allah, memang perlukan tenaga yang tinggi untuk menjaga Alia. Apa tak nya, semakin cerdik nak explore sesuatu. Nak-nak remote tv . Langsung tu tak boleh tengok remote . Siap.... Mesti nak tekan. Dahla tu.…

BACA SETERUSNYA >>
Pertunangan anak Yusuf Haslam?

Hola ♥ , Tahniah buat Syafiq Yusuf dan Aeisyah Zainal. Semoga pertunangan mereka berkekalan hingga ke jinjang pelamin :) Nota kaki : Sumber info adalah daripada Kosmo.

BACA SETERUSNYA >>
Telur apakah terbesar di dunia?

Hola ♥ , Nota kaki : Sumber info adalah daripada majalah Infiniti 2012.

BACA SETERUSNYA >>
Unimas berwajah baru?

Hola ♥ , Semalam... Sebelum balik ke kampung sempat gaklah pergi Unimas tempar aku belajar dulu. Aku pergi Unimas bukan nak sambung belajar tau,  tapi nak jenguk adik aku yang tengah belajar di Unimas.  Setahun tak melangkah kan kaki ke Unimas macam-macam dah …

BACA SETERUSNYA >>
AMARAN!!! Info penting untuk yang suka membeli-belah

Hola ♥ , Siapa tak suka membeli-belah lah kan... Nak-nak sekarang ni tengah mega sale . Rambang mata haihhh tengok potongan harga sampai 80%. seguni pun duit... Kalau bawak pergi shopping pun pasti habis... Kata-kata mak aku bilamana tertengok jualan murah di pusa…

BACA SETERUSNYA >>
Siapa sangkakan... Dulu popular... Sekarang?

Hola ♥ , Sama-sama kita doakan yang terbaik buat beliau. Nota Kaki : Sumber gambar adalah daripada Metro.

BACA SETERUSNYA >>
Thanks Ayah ♥

Hola ♥ , Ayah Alia suka sangat belikan baju untuk Alia. 4 hari yang lepas ayah Alia belikan baju jersi Harimau Malaya untuk Alia. Comel pulak dia pakai. Dasar muka tak malu, puji anak sendiri . Hehehe... Entri paling pantas dari aku. Murah jer pun ... RM15 jer..…

BACA SETERUSNYA >>
Hishhh... Lagi cerita pasal air?

Hola ♥ , Sesungguhnya air amat penting untuk badan kita. Jangan seperti aku...  [ Jatuh sakit akibat kurang minum air kosong ] . Huhu... Nota kaki : Sumber info adalah daripada majalah iSIHAT.

BACA SETERUSNYA >>
Alat yang wajib ada...

Hola ♥ , Alhamdulillah... Kesihatan pun dah kembali pulih. So , bolehla kembali aktif di alam maya. Lama haishh... Tak blogwalking, terasa rindu pulak nak baca entri kengkawan. Hurmmm... Berbalik kepada tajuk entri, pada aku bila dianugerahkan first baby  semuanya …

BACA SETERUSNYA >>

Hola♡, Walaupun selsema still bersisa, namun aku ingin update blog. Dah berapa hari dah aku biarkan blogku bersarang. Huhu... Mula-mula aku yang demam. Kemudian, Alia pulak demam. Biasalah... Anak, sakit-sakit pun terpaksa digagahi jua untuk menjaganya. Dalam hati.…

BACA SETERUSNYA >>
Sekali Sekala layan, Syok jugak...

Hola   ♥ S yukur pada yang Esa kerana telah memberikan peluang dan ruang kepadaku untuk terus berkongsi cerita walaupun selsema still bersisa. Namun, itu bukan menjadi penghalang, right! . Sekarang ni bukan jer musim buah durian tapi musim orang sana-sini do…

BACA SETERUSNYA >>
Tahniah! Buat pasangan artis ini...

Hola   ♥ S yukur kepada yang Esa kerana telah memberi peluang untuk aku terus berkongsi cerita di alam maya . kelmarin dan hari ni, kesihatanku kurang memuaskan... Aku tetiba selsema . Mungkin disebabkan cuaca yang tak menentu kot. Banyak kerja yang terbeng…

BACA SETERUSNYA >>
Subhanallah! Siannya... Tak boleh tidur dan melihat.

Hola   ♥  اَلْحَمْدُلِلّ, S yukur kepada yang Esa kerana telah memberi peluang dan ruang untuk kita terus menghirup udara segar pada petang ini. Sesungguhnya segala nikmat yang kita kecapi adalah anugerah terindah buat kita yang seharusnya wajib kita syu…

BACA SETERUSNYA >>
29 Disember 2012... Tarikh ditunggu-tunggu oleh rakyat Malaysia...

Hola   ♥ Dikesempatan ini, sekali lagi aku ingin berkongsi cerita. Rasanya aku pernah berkongsi mengenainya.  Tadi aku terbaca di mStar Online dan aku tertarik dengan satu artikel yang juga menjurus kepada entri aku sebelum ni yang bertajuk " Fear Facto…

BACA SETERUSNYA >>
Tanda kebesaran Allah... Nong Youhui miliki mata seperti kucing.

Hola   ♥ Semalam Fiza terbaca satu artikel di Melayukini.net mengenai kisah di Negara China di mana terdapatnya seorang kanak-kanak bernama Nong Youhui yang memiliki mata seperti seekor kucing . Walaupun aneh di mata kita as a human , namun adik ini mempunyai k…

BACA SETERUSNYA >>
Tip Menghindari Bahaya?

Hola   ♥ Kini pengeluaran handphone semakin banyak seperti cendawan tumbuh selepas hujan . Permintaan masyarakat pun semakin tinggi. Namun, dalam keasyikkan kita menikmati arus tranformasi teknologi adakah kita terfikir mengenai faedah dan keburukannya kepada k…

BACA SETERUSNYA >>
Siannya dengan Pelakon ni...

Hola   ♥ Seawal pagi aku menerjah blog Beautifulnara.com . Lama dah rasanya aku tak terjah blog beliau walaupun url blognya tersenarai di bloglist aku. Aku akan terjah apabila tajuknya menarik perhatian . Hahaha. Pelik kan...  Apa yang mencuri pandanganku p…

BACA SETERUSNYA >>
3 Kali Seminggu... Itu yang Terbaik!

Hola   ♥ الحمد لله , Sekali lagi aku diberi kesempatan untuk terus berkongsi cerita di blogku yang serba kekurangan ini. Baru-baru ni, bersempena dengan cuti sekolah... Ayah Alia bawakan ke semua Majalah iSIHAT yang dilanganinya  balik untuk dijadikan bahan baca…

BACA SETERUSNYA >>
Wah! First time lah tengok... Korang?

Hola   ♥ Dewasa ini, rokok sepertinya menjadi keperluan kepada perokok tegar terutamanya kepada golongan remaja dan bapak-papak sih! Tapi kan... Bila baca artikel di Kosmo! Online yang bertajuk " Perokok Cilik Indonesia " aku sepertinya terkasima meli…

BACA SETERUSNYA >>
Facebook mengundang 1001 Masalah?

Hola   ♥ Bingung! Bingung tau dengan dunia sekarang ni. Sepertinya manusia tidak lagi tahu menilai yang baik mahupun yang buruk. Sanggup menghalalkan cara demi mendapatkan wang . Tengok sajalah apa yang berlaku hari ni... Ramai yang menyalahgunakan teknologi…

BACA SETERUSNYA >>
Siapakah Juara Masterchef Malaysia Musim ke-2?

Hola   ♥   الحمد لله. H ari ni kita menyaksikan 2 perlawanan penting  yang tak kurang popularnya di Negara kita Malaysia iaitu perlawanan Bola Sepak dan Masterchef Malaysia musim ke-2.  Tahniah! atas kemenangan Malaysia . Skuad Harimau Malaya akan bertemu dengan…

BACA SETERUSNYA >>

Hola   ♥   الحمد لله, H arimau Malaya kembali mengaum. Menang 2-0 mengalahkan garuda Indonesia. Tahniah! Buat Harimau Malaya. Dalam perlawanan kali ini, penyumbang gol buat skuad Harimau Malaya ialah  Azamuddin Akil iaitu pada Minit ke-26 dan Mahalli Jasuli …

BACA SETERUSNYA >>
Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2012

Hola   ♥ Sekali lagi untuk hari pertama dalam bulan Disember 2012 , aku join segmen. Kali ni blog AyuInsyirah pulak membuat segmen. Senang jer segmennya. Kalau nak tahu baca entri di blog beliau yang bertajuk " Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2012 "…

BACA SETERUSNYA >>

Hola   ♥ Selamat berhujung minggu. Memandangkan Alia tengah tido... Boleh gak aku nak ikut segmen yang kengkawan anjurkan. Hurmmm... Untuk kali ni aku ingin join bloglist JUE JAYNEE ... Katanya, siapa yang follow dan join segmen dia... Akan tersenarai di bl…

BACA SETERUSNYA >>
Perkembangannya  macam mana nurse?

Hola   ♥ Hari ni tanggal 1 Disember 2012 ... Aku ingin kongsikan kisah Alia yang semakin hari semakin aktif . Dah lama gak aku ketandusan idea untuk berkongsi cerita pasal budak kecik cinonet ni... Tu pasal takde entri pasal dia sejak akhir-akhir ni.  Ta…

BACA SETERUSNYA >>