Showing posts from October, 2012Show all
Sekarang dah pandai dah...

Hola   ♥ Setiap detik berlalu pasti ada kisahnya yang tersendiri. Itulah putaran roda kehidupan kita di muka bumi yang hanya pinjaman semata-mata. Begitu juga dengan kehidupanku . Aku dan hubby cukup happy dengan kehadiran Nur Qalesya Alia . Alhamdulillah! …

BACA SETERUSNYA >>
Big Thanks to Miza

Hola   ♥ Jutaan terima kasih buat Miza si empunya blog  http://mizayumiko.blogspot.com/ kerana sudi singgah dan follow blog Fiza. Semoga persahabatan yang baru terjalin antara kita akan kekal selamanya dan...  “Janganlah berjalan di depanku; aku tidak akan me…

BACA SETERUSNYA >>
Slurpppp!!! Ada ku kesah!... Walaupun pukul 1 pagi

Milo Ais tabur

BACA SETERUSNYA >>
Tahniah! Buat pelakon Irma Hasmie dan Suami...

Hola   ♥ Gambar ini diambil daripada Berita harian Online pada 31/10/2012 Wah! First before baca artikel ni ( Detik indah Irma ) terkejut gak tengok gambar Irma yang sangat berisi ... Hehe... Rupa-rupanya dia dah berbadan dua dan usia kandungannya pun da…

BACA SETERUSNYA >>
Bencilah tengok...

Hola   ♥ Siapa tak tinggal dok mengadap depan TV, pasti tau drama Akasia TV3 yang tengah hot sekarang ni. Hot ke? ke aku yang perasan... Haha.  Sejak akhir-akhir ni, aku sepertinya kemaruk nonton slot Akasia Julia dan kisah yang ditayangkan pada hari selasa,…

BACA SETERUSNYA >>
Susu kedua terbaik

Hola   ♥ Susu kedua terbaik selepas susu ibu adalah susu kambing . Info ni bukannya ana yang reka tetapi ia adalah sebahagian info yang terkandung di dalam Majalah iSIHAT .  Kenapa susu kambing dikatakan susu kedua terbaik ... Musykil? Sedangkan ramai yan…

BACA SETERUSNYA >>
Suka sangat makan buah Petai!

Hola   ♥ Semalam... Adik aku empunya blog Prisma Seni  baru balik dari Unimas. Kira-kira jam 2:15 petang baru sampai rumah. Balik cuti study week katanya before mid-term dan telah membeli 2 ikat buah petai sebagai buah tangan. Mak aiii... Buah kesukaan aku .  …

BACA SETERUSNYA >>
Gara-gara mencari jodoh di Myjodoh.net

Hola   ♥ Gara-gara mencari jodoh di Myjodoh.net... beberapa orang wanita telah terperangkap dengan janji-janji manis seorang kasanova yang hanya mahu mengikis... Pendek kata pisau cukurlah sifatnya. Bukan wanita jer bersifat pisau cukur. Lelaki pun apa kurangnya. …

BACA SETERUSNYA >>
Apabila ada blog...

Hola   ♥ Malam semakin larut... Alia begitu nyenyak tidur sedangkan aku masih belum dapat melelapkan mata. Sekali lagi... Aku on 'kan laptop untuk menaip sebuah entri dan ini hasilnya. Saban hari... Dunia blogging semakin meriah dengan pertambahan …

BACA SETERUSNYA >>
Amirol Najmi Abdul Rasid

Hola   ♥ Siapa Amirol Najmi Abdul Rasid?  Kalau nak tau dia adalah anak kepada Encik Abdul Rasid Mohd dan puan Endun Mohamad . Berusia 16 tahun dan merupakan pelajar Sekolah Menengah Agama Sultan Zainal Abidin dan tinggal di Taman Damai, Kuala Berang, Hulu Te…

BACA SETERUSNYA >>
Bila dah dapat yang dihajati...

Hola   ♥ Bila dah dapat yang dihajati... Langsung tak toleh! itulah Alia... Kekadang tu, langsung kita takleh kacau dia, pasti dia menangis. Sekarang ni dia dah pandai main sorang-sorang atas tilam... Janji kita dok jaga dia main. Takut-takut terced…

BACA SETERUSNYA >>
Kenapa Sperma berbau?

Hola   ♥ Hurmmm... Think positive ok! Terima info ini hanya sebagai ilmu not as a lucah ... ok! Kang ada yang ingat blog Fiza ni suka sangat citer pasal benda-benda negatif.... Ayat orang yang perasan blog dia ada pembaca.  Mesti korang pernah terfikirk…

BACA SETERUSNYA >>
40 gram serbuk koko

Hola   ♥ Sumber gambar daripada Google Image Fiza baru tau... Minum dua gelas susu yang dicampurkan dengan 40 gram serbuk koko setiap hari selama empat minggu berupaya merendahkan risiko arteri tersumbat.   Ini kerana kandungan polifenols dalam koko …

BACA SETERUSNYA >>
Perkahwinan Khairul Fahmi Che Mat

Hola   ♥           Dulu first time join hubby tengok perlawanan bola sepak, Fiza ingatkan Khairul Fahmi Che Mat a.k.a. Apek adalah pemain import dari Jepun . Nasib baik encik hubby bagitau... Kalau tak, hampeh! ... Nampak bebeno malas membaca dan dekatkan …

BACA SETERUSNYA >>
Bayi perempuan di buang ke dalam sungai

Hola   ♥ Tak sayang ke bila melihat bayi yang dilahirkan? Sekali lagi kita disajikan dengan kisah pembuangan bayi [ di sini ].  Kali ini kisah pelajar sekolah pulak buang bayi ke dalam sungai. Sungguh kejam!. Tu lah, mak ayah suruh pergi sekolah bel…

BACA SETERUSNYA >>
Wah!... Motosikal diperbuat daripada Manusia

Hola   ♥ Walaupun hari ni kita umat Islam sedang sibuk menyambut Aidiladha. Namun, masa tidak membatasi keinginan kita untuk berkongsi ilmu mahupun cerita. Sudah menjadi rutin Fiza... Online news adalah first place untuk Fiza lepak dan antara online news yan…

BACA SETERUSNYA >>

Hola   ♥ Alhamdulillah! Sekali lagi kehadiran bulan Zulhijjah yang cukup sinonim dengan sambutan perayaan yang disebut sebagai "Eid al Adha" muncul lagi. Teringat Fiza akan kisah... Suatu hari, ketika Nabi Ibrahim a.s. berada di Mekah sedang dalam…

BACA SETERUSNYA >>
Kelebihan iPAD MINI

Hola   ♥  Setiap detik dan waktu ... Pasti akan ada sesuatu yang baru muncul dalam kehidupan kita. Lihat sahajalah teknologi masa kini... Begitu pantas berkembang seperti " cendawan baru tumbuh selepas hujan "  T erutamanya rekabentuk handphone yang ma…

BACA SETERUSNYA >>
Taa... Tah!... Taa... Tah!!!

Hola   ♥  Taa... Tah!... Taa... Tah!!! Word baru keluar dari mulut Alia. Hari ni... Usia Alia dah pun 8 bulan 6 hari . Satu lagi perkembangan yang Alia tunjukkan. Sebelum ni word yang selalu dia sebut adalah papamama... papamama .  Kalau part bagi dia m…

BACA SETERUSNYA >>