Showing posts from September, 2012Show all
:: Hadiah yang sering kita dapat dan apakah maknanya ::

Hola ♥ This month ... Rajin bebeno aku meng' update blog. Biasa ler idea tengah mencurah-curah ibarat air paip di bilik air. Tapi kalau dah takde idea tu ... Kering bak padang pasir. Entri pun macam tomfok-tomfok taik unta ( Monolog merapu entah apa-apa ). …

BACA SETERUSNYA >>
:: Hehe... Kalau nak, peluk dulu! ::

Hola ♥   Hehe... Kalau di khalayak ramai... Malu lah nak buat walaupun free of charges. Macam mana? ♥ credit info : Borakkosong.com.

BACA SETERUSNYA >>
Wah! Mudanya awak... Dah bergelar ibu

Hola ♥ Setiap kaum hawa pasti mendambakan seorang anak . Namun apakan daya... Andainya belum ada rezeki ke arah itu. Cepat atau lambat ... Semua itu ketentuan Allah dan setiap ketentuan itu tidak dapat kita fikirkan... Infiniti right! Wallahualam. Tiada s…

BACA SETERUSNYA >>
Makanan yang sesuai untuk bayi berumur 6 hingga 8 bulan

Hola ♥  Semenjak bergelar ibu... Banyak ilmu yang wajib aku tuntut. Al-maklum jelah first baby , otak zero lagi bercelaru ... Kekadang huru-hara aku lebih-lebih lagi bila Alia meragam. Tak tau nak buat apa haihhh...  Itu dululah, sekarang dah terror den…

BACA SETERUSNYA >>
Wordless Wednesday : Hancur meletup

Hola ♥

BACA SETERUSNYA >>
I LoVe U dan Pening dalam Bahasa Sarawak

Hola ♥ Dah lama rasanya tak buat entri pasal bahasa Melayu Sarawak . So ,  hari ini Fiza selitkan 2 perkataan lagi untuk dikongsikan.  Berdasarkan analisis nuffnang blog Fiza terdapat b eberapa perkataan Bahasa Melayu Sarawak yang ingin para pengunjung ketah…

BACA SETERUSNYA >>
Tutorial : Cara letakkan icon di sebelah Blog Archive

Hola ♥ Alhamdulillah... Sujud syukur ku panjatkan padaMu Ya Allah atas hembusan nafas yang telah Engkau berikan untuk aku meneruskan rutin harianku. Hehe... Antara salah satu rutin harian aku adalah mengadap belog yang kekadang malas nak update. Tapi... Ka…

BACA SETERUSNYA >>
Ular peliharaan terbesar di dunia

Hola ♥ Pagi tadi terbaca satu artikel mengenai binatang yang aku takuti ... Tentang seekor ular. Medusa , ular peliharaan  seberat 136 kilogram , panjang 7.62 meter dan memerlukan sekurang-kurangnya 15 orang untuk mengangkatnya ... Wauuu... Banyak tu. …

BACA SETERUSNYA >>
:: Vicks Vaporub dan Kemujarabannya ::

Hola ♥ Alhamdulillah... Segala pujian ke atas Allah kerana telah memberi kesihatan yang baik kepada kita untuk terus berkongsi ilmu walaupun di alam maya. Bercakap pasal kesihatan... Tetiba jer rasa nak share tentang vicks vaporub . Begini ceritanya... Hahaha.…

BACA SETERUSNYA >>
:: Apa ertinya Bahagia ::

Hola ♥ Kekadang kebahagiaan sukar untuk digambarkan ... Tetapi sebaliknya kesakitan dan permasalahan mudah untuk diperkatakan . Itulah asam garam kehidupan berumah tangga. Cop... Cop! Bukan kisah rumah tangga Fiza yang nak diperkatakan tau... Tapi pasai konflik d…

BACA SETERUSNYA >>
:: Tanggal 18 September 2012 ::

Hola ♥ Hari ni tanggal 18 September 2012 ... Pastinya banyak benda yang berlaku setiap minit dan saat dalam kehidupan kita. Betul tak? dan tanpa kita sedari masa begitu pantas berputar.   Hari ni... Alia genap 7 bulan . Di kala entri ini dipaparkan... Aku dan A…

BACA SETERUSNYA >>
:: Tertua di dunia... Akhirnya meninggal dunia ::

Hola ♥ MOSKOW - Seorang warga Muslim Rusia yang mendakwa dirinya sebagai lelaki tertua di dunia , meninggal dunia pada usianya yang ke - 122 . Lelaki itu merupakan saksi Revolusi Bolshevik hingga berakhirnya rejim Soviet Union . Magomed …

BACA SETERUSNYA >>
:: Kesukaan Kamek ( Saya ) tok haihhh!!!

Hola ♥ Makan untuk hidup dan hidup untuk makan. Words apakah itu?     Itulah Alia... Anak kesayangan ayah dan mak. Lagi 10 hari usia Alia akan menjangkau 7 bulan. Sekarang ni... Alhamdulillah! Alia sudah mula diperkenalkan dengan makanan pejal yang tak berapa n…

BACA SETERUSNYA >>
:: Kecilnya Ibu ini ::

Hola ♥ Kekadang aku juga ketandusan idea untuk mengemaskinikan blog sehingga pernah beberapa bulan blog aku biarkan sunyi tanpa sebarang sisipan perkongsian cerita . Kekadang ketandusan idea juga menyebabkan idea gila datang menerjah di celah-celah otak . Hah…

BACA SETERUSNYA >>
:: Jangan Mudah Percaya yer ::

Hola ♥ Alhamdulillah di atas kesempatan yang Allah berikan untuk kita terus bernafas dan seterusnya berkong si ilmu di alam maya. Kali ni Fiza nak share sikit pasal kejadian siang tadi untuk sama-sama kita beringat . InsyaAllah!.  Tadi Fiza dapat satu panggil…

BACA SETERUSNYA >>
:: Suara siapa senyaring helikopter? ::

Hola ♥ Alhamdulillah ke atas segala nikmat yang telah Allah berikan kepada kita. Setiap seorang daripada kita pasti ada kelebihan dan kekurangannya. Yang pasti... kita harus mensyukurinya. Bila mana bermonolog akan kelebihan dan kekurangan... Fiza teringat akan …

BACA SETERUSNYA >>