Showing posts from May, 2011Show all
KUCING ANEH BERKAKI ENAM DAN MEMPUNYAI DUA ALAT KELAMIN

BULUKUMBA  - Seekor kucing di Bulukumba, Sulawesi Selatan, lahir dengan keadaan fizikal yang aneh di mana mempunyai alat kelamin jantan dan betina... Malah mempunyai enam kaki. Sungguh aneh!  Dua kaki lainnya terdapat berdekatan dengan kaki belakang atau berdekatan …

BACA SETERUSNYA >>
NENEK TERTUA DI DUNIA - 74 TAHUN

Ernestine Shepherd , perempuan 74 tahun berasal dari Baltimore ... Amerika Syarikat  yang baru sahaja dinobatkan sebagai binaragawati tertua dunia oleh Guinness Book of World records. Penampilan nenek perkasa ini memang luar biasa. Tubuhnya yang ramping dengan kak…

BACA SETERUSNYA >>
JUARA MENTOR 5

Hola, Tahniah diucapkan kepada  Salma dan Erra Fazira yang telah merangkul gelaran Juara Mentor 5 . Jumlah markah 85 yang diperolehi oleh Salma ternyata jauh meninggalkan Iqa dan  Shiha . Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Salma dan Erra Fazira ... Nama Penuh …

BACA SETERUSNYA >>
BAGAIMANA SiHAT DENGAN AIS?

Hola, Selamat pagi dunia... Huhu... Awal-awal pagi lagi dah panas di Sarawak ... Hurmmm, awal-awal pagi jugak terasa nak minum milo ais ... Fuhhh!!! Sedap haihhh... Tadi sedang dok online internet... terlintas di fikiran apabila sedang minum milo ais .... Teringat de…

BACA SETERUSNYA >>
PERJALANAN YANG TIDAK PERNAH AKU FIKIRKAN!

Hola, Huhhh! Lamanya tak updated blog... Rindu rasanya. Ahaksss. Hurmmm... Seperti yang aku janjikan di sini ... Entri kali ini aku ingin kongsikan panorama menuju ke perkampungan orang ulu...  Haaa... Inilah jalan yang dilalui menuju ke perkampungan orang ulu.…

BACA SETERUSNYA >>
TIP CEGAH ASMA...

Hola, Wah! Tengok tajuk macam blog doktor . Ahakss... Siap ada tip elak asma lagi... Namun, hakikatnya... Saya ada seorang mak saudara yang menghidapi asma . So , sedikit sebanyak tahu lah jugak pasal asma ini. InsyaAllah, kerana dulu pernah menemaninya berulang-alik …

BACA SETERUSNYA >>
Tragedi Hari Guru...

Hola, Selamat malam semua... Pasti dah makan kan... Hehe. Tadi lepas makan saya online dan terbaca ruangan berita myMetro ... Dan berita menarik yang sempat saya baca ialah dua guru mati lemas sehari selepas sambutan hari guru . Kejadian ini berlaku ketika mereka man…

BACA SETERUSNYA >>
LADY GAGA

Hola, Selamat pagi dunia... Kalau sebelum ini saya telah bercerita tentang Asraf Muslim dan Irma Hasmi Ibrahim ... Kali ini pulak saya tertarik dengan seorang artis dan tentangnya di Utusan Malaysia pada pagi ini di mana dia merupakan orang pertama yang mempunyai l…

BACA SETERUSNYA >>

Hola, Huhhh! Lamanya tak updated blog... Rindu rasanya. Ahaksss. Hurmmm... Banyak yang ingin aku coretkan. Antaranya, kini aku berada di perkampungan orang ulu... Iaitu tempat suamiku mengajar. Fuhh! Ambik masa 2 hari nak sampai tempat ni tau... Aku sungguh teruja be…

BACA SETERUSNYA >>
Oh! Kampung....

Hola, Selamat petang dunia. Huhu, 2 hari tak updated blog... Apa kes? Hurmmmm... lama dah tak balik kampung sekali balik kampung... Huh! Banyak cerita aku ketinggalan... Hehe, sampai jer rumah semalam... Kami sekeluarga lepak di ruang tamu rumah... Hikhikkk... Bertuk…

BACA SETERUSNYA >>