Showing posts from March, 2011Show all
BERKONGSI TRAFIK DARI BANGKU KOSONG

Assalamualaikum dan Selamat Petang Semua, Hari ni saya ada kenalan baru... Mr. Fahmie Firas ... Jangan Jeles... Hehehe. Dia merupakan Pemilik blog " Bicara hati seorang Lelaki " . Dari blog Fahmie pulak saya mengenali blog hasrolhassan si empunya segman &qu…

BACA SETERUSNYA >>
Aku Tumbuk Kang...

Hola, Hehehe, hari ni happy bangat dapat jumpa adik ... lama dah tak jumpa dia walaupun tinggal kat kuching... Dia kat umah mak mertua dia... Aku lak tinggal kat umah mak mertua aku... Almaklum jelah kerja punya pasal... Walaupun sekejap. Tapi bermakna bagi aku... He…

BACA SETERUSNYA >>
MATI BUNUH DIRI !!!

Hola, Hari Khamis datang lagi... Esok dahh... hari Jumaat... Cepatnya masa berlalu tanpa disedari ... Sekarang ni dirasakan masa begitu cepat berlalu kan... kan! Adakah kita pernah merasakannya? Itu tandanya dunia semakin tua ... Adakah kita sudah bersedia untuk me…

BACA SETERUSNYA >>
Bahagian 8 : Bahasa Melayu Sarawak

Hola, Selamat malam semua... Short update for this night ... Hehehe Tak mau cakap manyak2... Cukup 5 perkataan sahaja untuk sehari yer... Kelak tak pasai2 pening kepala... Tak mau gitu... Mau ilmu tapi santai ... Betul tak?  Yeah!!! Ilmu itu penting... Belajar s…

BACA SETERUSNYA >>
Kempetai Sed !!!

Hola, Sambil duduk minum susu dan makan sandwich kegemaranku... Aku berjalan-jalan di alam maya, membaca komen dan terjah blog kengkawan... Hilang jugak kepenatanku seharian... Semangat weii... Tak sah kalau tak update blog, betul tak?... Hehehe.  Kempetai Sed !!! …

BACA SETERUSNYA >>
Kerana Duit Aku sanggup buat apa saja !!!

Hola, Melihat berita di dada-dada akbar, sana sini... kita melihat kes pelacuran semakin meningkat... Kekadang aku sebagai seorang perempuan terasa malu untuk membacanya... Tapi apa kan daya, itulah lumrah kehidupan manusia sekarang yang kian maju...  Dulu... Masa k…

BACA SETERUSNYA >>
Segmen : Deco Deco Beng Beng Boong !

Hola, Short Update again for today ... Hehehe, tak mau cakap manyak2... Jom ramai-ramai pakat join  Segmen : Deco Deco Beng Beng Boong!   di sini  Jom!! Sama-sama kita gegarkan dunia blog dengan mencari kawan seramai mungkin... Bukan mencari lawan... Hehehe. Ses…

BACA SETERUSNYA >>
Precious Moments Giveaway

Hola, Selamat Pagi semua... Short update again ... tak tahu nak kata apa, ini kes balas balik punya cerita... Hahaha. Semalam Puan Kutu tag saya untuk join segmen ini... Apalagi... Jom join sama di sini ! Syarat-syaratnya pun mudah sahaja...  Penganjurnya pulak …

BACA SETERUSNYA >>
Segmen : Blog Review oleh WawaZameri.Com

Hola, Short update again ... Ni Adik EjaLuqman punya pasal... Petang tadi before nak mandi, haipp... Check comment , mak aiii... Saya telah di tag rupanya... Takpe, adik punya pasal saya sahut cabaran itu... So , Saya pun join ini segmen... Klik pada banner untuk …

BACA SETERUSNYA >>
TIP MEMILIH KASUT

Hola, Pasti hari ini ramai yang sibuk seperti semalam... Almaklum jelah, hari-hari bekerja... Namun, di sini saya ingin kongsikan kepada semua tip untuk dijadikan santapan minda... Hurmmm, apa lagi kalau tidak tip memilih kasut ... kasut siapa? ...  Hohoho, kali ini…

BACA SETERUSNYA >>
Bahagian 7 : Bahasa Melayu Sarawak

Hola, Short update ... Pasti hari ini yang indah lagi menyibukkan... Kita tercari-cari sesuatu untuk dijadikan santapan minda... Hurmmm, apa lagi kalau tidak ke blog...  Hari ini dan kali ini, saya ingin kongsikan perkataan baru Bahasa Melayu Sarawak dengan korang..…

BACA SETERUSNYA >>
fizalinolie! Siapa?

Hola, Hahaha... Tu dia gambar fizalinolie tanpa sebarang make-up di muka... Natural gitu... Tak cantik kan ... Hehehe, Haritu ada yang nak berkenalan dengan lebih dekat kan dengan saya... dan ada gak yang tanya kenapa nama saya fizalinolie ... Hehehe. Yang boleh say…

BACA SETERUSNYA >>
AWAN BIRU

Hola,  Semenjak berblog ini… ramai kawan baru yang aku kenali dan pelbagai ilmu yang aku pelajari daripada mereka… Alhamdulillah…dan salah satu aktivitiku malam ini ialah berjalan-jalan di alam maya menziarahi kawan-kawan blogger yang lain… Hehehe. Tetiba aku terta…

BACA SETERUSNYA >>
SEGMEN : GEGAR BLOGGER BARU

Hola, Selamat petang semua, pasti ada yang baru sampai kerumah time ginikan... Hurmmm, entri aku kali ini berkaitan gegar blogger baru yang dianjurkan oleh Abg Ben kita... Aku pun tak nak ketinggalan memeriahkan dunia blogging masa kini... So jom kita pakat ramai-ram…

BACA SETERUSNYA >>
Tahukah anda?... Baunya Tangan !!!

Hola, Hari Isnin datang lagi... Pasti ramai yang sibuk ketika ini untuk bersiap-siap pergi kerja bukan... Apa-apa pun selamat pagi semua, mulakan hari anda dengan senyuman... Buat yang memandu tu, hati-hati dijalan raya, yang jalan kaki tu jangan lupa sediakan payung…

BACA SETERUSNYA >>
Bahagian 6 : Bahasa Melayu Sarawak

Hola, Selamat malam semua... Entri pendek untuk santapan minda.... Ngomelan : Hehehe, ni nak memudahkan Adik Faiz kita belajar... Sebelum ni dia kata susah untuk belajar bahasa Sarawak... Hurmm, starting malam ni saya akan translate satu-satu bahasa Melayu Sarawak k…

BACA SETERUSNYA >>
Magical Me ??? Why ?

Hola, Hurmm... Sambil minum susu makan sandwich tuna... Aku berjalan-jalan di alam maya... Then, singgah satu blog orang ni, si Eday Faz ... Orangnyer sungguh berfikiran terbuka dan best untuk dijadikan kawan, mudah menerima pendapat orang lain ... Kalau tak caya, ter…

BACA SETERUSNYA >>
Tulah... Siapa Salah ???

Hola, Hari Ahad yang sungguh mendamaikan... Hurmmm, tapi tidak bagi aku... Yelah! sakit weii, semalam jatuh gara-gara kucing... Wah! kucing pulak dipersalahkan yer... Hehehe, tapi sekarang dah oklah sikit, dah kena urut... Nak dijadikan cerita, malam tadi eart hour …

BACA SETERUSNYA >>
Hurmm... Sanggupkah berkongsi ???

Hola, Malam yang gelap membuatkan aku teringat dengan apa yang emak aku katakan petang tadi... Tetiba jer aku membayangkan... Apalah nasib kawan aku diperlakukan sebegitu.... Petang tadi, aku menelefon emak di kampung... Biasalah, selang 2 hari mesti call family kat…

BACA SETERUSNYA >>