Showing posts from February, 2011Show all
GARA-GARA COKLAT

Hola, Fiza harap you all sihat-sihat selalu ya. Maklum lah... sekarang cuaca tak menentu... kalau di Sarawak cuaca memang tak boleh nak dijangka. Pagi-pagi elok je cuaca cerah... Tiba-tiba tengah hari dah... Mula hujan hingga ke petang. Lebih membimbangkan... Sekara…

BACA SETERUSNYA >>
39 ORANG ISTERI

Hai semuanya, Satu berita yang mencuri perhatian saya pada pagi ini... Huhuhu... Berita yang mengisahkan seorang lelaki bernama Ziona Chana yang mempunyai  39 orang   isteri ,   94   orang ana k , 14 orang menantu  dan 33   orang cucu ... Mak ai... Ramainya keturun…

BACA SETERUSNYA >>
LIKE ON FACEBOOK ???

Hai semuanya,  Apa yang yang anda tahu tentang gambar di atas?... Wah! Kenapa ek…  Mesti semua orang tahu apa yang ditunjukkan di dalam gambar di atas bukan… Hehehe. Sepertimana yang kita ketahui butang like pada facebook adalah digunakan untuk menyatakan maklum bal…

BACA SETERUSNYA >>
PENGHARGAAN

Hai semuanya, Tahukah anda... Untuk menghargai seseorang terlalu banyak cara yang boleh kita gunakan samada kita mahu memberi sebuah senyuman, ucapan terima kasih, pelukan, ciuman ataupun memberi sesuatu hadiah. Penghargaan kepada seseorang amat penting supaya seseoran…

BACA SETERUSNYA >>
SELESAIKAN MASALAH

Hai semuanya, Pepagi lagi dah sebut pasal masalah... Hidup siapa tiada masalahkan... Termasuklah aku... Namun, entri kali ini aku ingin berkongsi bagaimana untuk menyelesaikan masalah hidup dengan lebih baik... Aku bukanlah seorang pakar motivasi, tetapi ingin berko…

BACA SETERUSNYA >>
PANDANGAN BLOGGER TERHEBAT! TERIMA KASIH

Hai semuanya, Entri aku pepagi ni mengenai pandangan blogger terhebat Terima Kasih... Tentang apa? Tentang..... Kelemahan dan kebur ukan  blog ini Kelajuan blog ini Apa kemahuan  blogger daripada blog ini Kekemasan blog ini  Ilmu yang dikongsi dan sewaktu denganny…

BACA SETERUSNYA >>
NAFAS TERHENTI KETIKA TIDUR

Hai semua.... Malam menjelang tiba dan aku terfikir untuk membuat satu entri yang berkaitan dengan tidur iaitu berdengkur, dan apakah kaitannya dengan nafas yang terhenti ketika tidur. Info ini aku perolehi hasil keseluruhan pembacaanku daripada Majalah Wanita, Hehe…

BACA SETERUSNYA >>
FACEBOOK VS FACEBLOG?

Salam semuanya, "Jom ramai-ramai kita pakat join faceblog . T ujuan  faceblog  diwujud ialah atas dasar untuk mengumpul dan membina satu komuniti blogger khususnya di seluruh Malaysia dan dunia amnya. marilah kita bersatu dan berkerjasama dalam membantu rakan-ra…

BACA SETERUSNYA >>
BUAH YANG TIDAK BOLEH DIMAKAN

Salam semuanya, Hehehe... pembukaaan bicara. Mulakan hari anda dengan senyuman... Entri aku pepagi ni bertajuk buah yang tidak boleh dimakan? ada ker buah yang tidak boleh dimakan? Mestilah adakan... kan... Namun, apa yang ingin aku ceritakan di sini adalah mengenai…

BACA SETERUSNYA >>
Tip Bakar Kalori tanpa bersenam

Google Image Hai semuanya, Hehehe.... Bakar Kalori tanpa bersenam tetapi sebaliknya dengan Ketawa , itulah tip untuk bakar kalori yang akan aku coretkan.  Errmmm... Melalui hasil pembacaan aku daripada Majalah Wanita ... Hehehe, majalah kesukaan aku... Siap bagitau…

BACA SETERUSNYA >>
Papaja Fruta

Salam Semuanya, Selamat pagi semua... Hehehe. Pasti ada yang masih tidur ketika inikan... Apa-apa pun, mulakan hari anda dengan senyuman... Entri aku pepagi ini adalah mengenai Papaja Fruta dalam bahasa Albanian yang bermaksud buah betik. Cantikkan nama buah betik d…

BACA SETERUSNYA >>
Suamiku Bodoh!!! Adakah benar?

Salam semuanya, Huhu... Walaupun masih dalam mood kegembiraan dan kesedihan.... Selain keluarga dan suami, hanya blog sahaja tempat aku berkongsi cerita.... Hehehe. Orait, Entri aku kali ini berkaitan dengan photo encik abang di atas. Pertama sekali, apakah pendapat …

BACA SETERUSNYA >>
Alhamdulillah! Ya Allah...

Salam semuanya, Entri aku kali ini ingin berkongsi kegembiraan dalam kesedihan... Tanggal 9 Februari 2011, Angah pergi meninggalkan kami... Buat selama-lamanya... Kami sekeluarga redha dengan ketentuanNya.. Angah, hari ini, mak dan abah terharu walaupun masih berse…

BACA SETERUSNYA >>
SEGMEN : SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

Salam semuanya, Pasti anda kenal dengan banner ni kan... hehehe Saya pun nak join jugak :)

BACA SETERUSNYA >>
SYOKNYERBLOGGING. KOMUNITI BLOGGER MASA KINI

Salam semuanya, Hehehe… Semalam aku ajak adik-adikku berbual...  dan kami secara tidak sengaja berbual pasal blog sehingga timbullah topik mengenai  Forum Syoknyerblogging  yang mengadakan pertandingan untuk para blogger. Apa yang hanya perlu dibuat adalah menulis s…

BACA SETERUSNYA >>