Showing posts from 2011Show all
:: Salam Aidiladha buat semua ::

Assalamualaikum^^ Selamat pagi warga blogger dan rakan-rakan semua . Dikesempatan ini Fiza ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari raya Aidiladha . Mohon maaf andainya Fiza ada terlanjur kata, terkasar bicara sepanjang perkenalan kita dan semoga Allah memberkati …

BACA SETERUSNYA >>
:: Jom Mengenali diri dengan Rahsia Tahi Lalat ::

Hola ^^ Selamat berehat di hujung minggu semua. Hurmmm... Sekali sekala nak gak manjakan badan di hujung minggu ni kan... Bercakap pasal badan, tetiba lak Fiza ingin kongsikan beberapa rahsia mengenai badan terutamanya tentang tahi lalat . Kekadang ada benarny…

BACA SETERUSNYA >>
" Seorang Wanita pasti akan melaluinya "

Hola ^^ Selamat pagi semua... Pagi-pagi lagi Fiza dah sajikan dengan makanan yer... Apalah! Saja jer nak menyakitkan mata dan keinginan orang yang melihat... Hehe. Tapi, senang hapa! semuanya ada kat kedai jual makanan... Yang penting duit kena ada. Betul tak? . N…

BACA SETERUSNYA >>
:: Ketagihan PasTa LoL ::

Hola ^^ Apa khabar semua? Semoga hari ini lebih baik daripada hari semalam hendak-NYA.  Hehe... Sedapkan gambar pasta kat atas tu . Namun, entri kali ini... Fiza bukanlah ingin bercerita pasal makanan atau Fiza yang mengidam nak makan pasta . Hehe... Tapi, Fiza in…

BACA SETERUSNYA >>
Wordless Wednesday : Betul ke semua orang suka ???

Hola ^^ Suka bangat... Hehehe. Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya :)

BACA SETERUSNYA >>
SEGMEN | Lulu Caldina Ajak Blogwalking

Hola ^^ Lulu caldina Ajak Blogwalking... Jom Join sama-sama... Jom! Join di Sini

BACA SETERUSNYA >>
:: BETONG : Bayi Mati dijumpai di dalam bilik Asrama ::

BETONG : Seorang bayi perempuan yang dipercayai dilahirkan kurang daripada 24 jam lalu, ditemui mati dengan kesan kelaran di bilik asrama perempuan sebuah sekolah menengah di sini, hari ini.  Pemangku Ketua Polis Daerah Betong, Asisten Superintendan Hendry Nyuhai…

BACA SETERUSNYA >>
:: Wordless Friday │Kasih Ibu tiada tandingan ::

Hola ^^ Hahaha... Orang lain wat Wordless Wednesday... Fiza lak wat Wordless Friday. Ada aku kisah. Hehe...  Walau apapun keadaan anak sekalipun... Kasih seorang ibu tetap tidak akan pudar! Adakah seorang anak juga mempunyai perasaan yang sama terhadap ibunya???…

BACA SETERUSNYA >>
:: Manusia ke Binatang ?? ::

Hola ^^ Alhamdulillah... Berkesempatan juga akhirnya untuk aku mengemaskinikan blog kesayanganku. Hurmmm... Lama gak aku tak membaca berita secara online. Tetiba jer hari ni terhegeh-hegeh nak bukak Mymetro . Tak sangka ek... Kenapa manusia semakin kejam... Bayi yan…

BACA SETERUSNYA >>
:: Pengalaman Minggu ke-16 ::

Assalamualaikum ^^ Minggu ini merupakan minggu ke-16 kandungan ku. Fuhh!! Semakin hari semakin membesar janin di dalam perutku. Sekarang saiznya sudah meningkat sepanjang 16cm ... Aku sungguh gembira. Namun, dalam kegembiraan ada jugak perasaan takut menerjah... Eke…

BACA SETERUSNYA >>
:: Awas!! Bahayanya meletakkan gambar di Facebook ::

Assalamualaikum ^^ Selamat Hari raya... Apa-apa pun kita masih lagi dalam mood raya kan. Hurmmm... Entri kali ini Fiza ingin kongsikan cerita menarik tentang Facebook . Satu-satunya laman sosial yang cukup terkenal... dari budak kecil sampai nenek pun ada Facebook . …

BACA SETERUSNYA >>
:: Korang Percaya tak? ::

Hola, Hari ni hari Sabtu... dan tetiba jer nak on laptop . Entah sejak akhir-akhir ni aku dihinggapi penyakit MALAS untuk update blog... Mungkin pembawakan budak kot. Keekekee... Hurmmm.... Tengok tajuk entri pasti korang rasa hairan apa punya tajuk la kan. Hehe...…

BACA SETERUSNYA >>

Hola, Lamanya meninggalkan dunia blog. Entah! tetiba jer hari ini dengan semangat dan keizinan kesihatan yang baik, aku teringin nak mengemaskinikan blogku... Alhamdulillah. Mungkin juga hujan dari malam sampai ke pagi ini juga kot yang membuatkan aku bersemangat untu…

BACA SETERUSNYA >>

Hola, Keheningan petang yang mendamaikan membuatkan perasaan aku tetiba jer nak updated blog. Lamanya aku biarkan blogku bersarang. Semuanya setelah aku disahkan mengandung 2 minggu yang lepas. Kesihatan aku kurang mengizinkan untukku menaip kata-kata. Hurmmm... Mung…

BACA SETERUSNYA >>
:: Dasyat weii... Macam mana tu? Tak Mandi selama 37 Tahun ::

Hola, Salam dunia maya seawal pagi untuk kitak orang  ( korang )   *** Bahasa Sarawak bah. Nak gak selitkan bahasa sarawak dia yer. Bajet ada ke orang nak belajar bahasa sarawak. Hehe...  Orait, kali ni Fiza ingin kongsikan satu cerita yang menarik Fiza rasa kerana i…

BACA SETERUSNYA >>
:: RAHSiA SEPOHON POKOK MAKAN BASIKAL, UNIK DAN PELIK ::

Hola, Kali ini Fiza ingin kongsikan cerita unik dan pelik mengenai sebuah pokok memakan basikal ... Hurmmm... Macam tak logik kan! Hakikatnya... Inilah berlaku terhadap sepohon pokok di Amerika . Di mana sepohon pokok telah memakan sebuah basikal dan telah pun ber…

BACA SETERUSNYA >>
:: ViAGRA PUNYA PASAL!! ::

Hola, Selamat berhujung minggu semua, hari ini Fiza ingin kongsikan sebuah artikel yang menarik saya rasa ... Rasa hairan pun ada, yelah kerana inginkan aura sek yang membara, seorang warga emas sanggup hilang deria pendengaran . Bukan bermaksud hilang telinga yer. Te…

BACA SETERUSNYA >>
Review MaharajaLawak Minggu 12

Hola, Selamat pagi semua. hari ini pasti ramai yang duduk kat rumah kan berehat sambil tengok tv. Bercakap pasal tv, semalam tengok tak Maharajalawak minggu ke-12 yang disiarkan secara live di Johor Bahru? . Hurmmm... Jangkaan saya memang tepat iaitu di mana kumpulan …

BACA SETERUSNYA >>
:: Wowwwww... MENARiKNYA RUMAN KEDiAMAN iNi ::

Hola, Tengah buat apa tu? Jom kita cuci mata kejap... Cuci mata bukan bermaksud cuci mata dengan air ... Hehe. Tapi cuci mata melihat keunikan rumah ciptaan manusia yang begitu kreatif menggunakan otak sehingga mampu mencipta rumah kediaman yang unik lagi menarik .  …

BACA SETERUSNYA >>
AKASiA DEWA CiNTAKU

Hola, Semalam merupakan episod terakhir untuk slot akasia Nora Elena . Sebuah cerita romantis yang pastinya menarik perhatian ramai penonton termasuklah saya. Hehe. Namun, pasti ramai yang tak sabarkan nak tengok drama terbaru pengganti Nora Elena. Drama Dewa cintak…

BACA SETERUSNYA >>